Κοινωνία Ροδόπη Τελευταία Νέα

Χτίζοντας το Ασφαλές Σχολείο

Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 και παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Σάββα Μελισσόπουλου υλοποιήθηκε στην Κομοτηνή επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «Χτίζοντας το Ασφαλές Σχολείο: Ενδοσχολική βία και θυματοποίηση» .

Η επιμορφωτική εκδήλωση, η οποία υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο πλαίσιο Δράσεων Πρόληψης του Παρατηρητηρίου για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό, στόχο είχε την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για θέματα εκφοβιστικών συμπεριφορών στα σχολεία.

Ο κύριος Μελισσόπουλος στην ομιλία του τόνισε την αξία της πρόληψης στο πρόβλημα της βίας και του εκφοβισμού που εντοπίζεται στα σχολεία και αναφέρθηκε στην ευθύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας για την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή βίας. Τέλος, επαίνεσε κι ευχαρίστησε τους εισηγητές, οι οποίοι ανέλυσαν το φαινόμενο, αναφερόμενοι στις αιτίες του, στους τρόπους αντιμετώπισης και στη σημασία της ολιστικής προσέγγισης του φαινομένου.

Σχετικά Άρθρα