Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Χρήστος Μαναβάκης: «Τι πρέπει να προσέξετε για να αποφύγετε τα λάθη και τις παγίδες στην φορολογική σας δήλωση»

forologikh dhlosh

Η περίοδος των φορολογικών δηλώσεων έφτασε και οι Ξανθιώτες θα πρέπει να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση για το έτος 2014 ηλεκτρονικά μέσω του taxisnet έως το τέλος Ιουλίου. Ο φόρος εισοδήματος θα εξοφλείται και για φέτος σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις με την πρώτη να λήγει την τελευταία εργάσιμη μέρα του Ιουλίου. Μπόνους όμως με μορφή έκπτωσης φόρου 2% θα δώσει φέτος το Υπουργείο Οικονομικών σε όσους πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο που θα προκύψει από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης έως τις 31 Ιουλίου 2015.

Το νέο έντυπο κρύβει παγίδες και περιέχει νέους κωδικούς που μπορεί αν δεν συμπληρωθεί σωστά να οδηγήσει σε πρόσθετους φόρους. Στην ουσία μιλάμε για ένα μίνι περιουσιολόγιο το οποίο θα παρέχει στο Υπουργείο Οικονομικών όλα όσα χρειάζεται ώστε να μπορεί να κάνει ανά πάσα στιγμή ηλεκτρονικές διασταυρώσεις χωρίς την παρουσία των φορολογούμενων.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις αλλαγές και τους νέους κωδικούς στο έντυπο Ε1:

Κωδικός 015-016: Συμπληρώνεται από διπλωμάτες και άλλους που απαλλάσσονται από τα τεκμήρια.

Κωδικός 325-326: Οι αμοιβές μελών Δ.Σ. δηλώνονται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Κωδικοί 351-352: Δηλώνονται οι εισφορές που έχουν καταβάλει από μονοί τους οι φορολογούμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία.

Κωδικοί 403-404 και 409-410: Για αμοιβές μισθωτών με απόδειξη δαπάνης.

Πινάκας 4 γ2: Ενοποιούνται οι κωδικοί των ελεύθερων επαγγελμάτων με τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Πινάκας 4 γ1: Ένας νέος πίνακας που αφορά τους αγρότες, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν τα εισοδήματα τους με το λογιστικό σύστημα.

Πίνακας 4 ε: Δηλώνονται εισοδήματα από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου .π.χ. μεταβίβαση μεριδίων εταιριών, μεταβίβαση μετοχών κ.α.

Πίνακας 7: Δηλώνονται οι δαπάνες που εκπίπτουν από τον φόρο. Φέτος για όλους τους φορολογούμενους, μισθωτούς και επαγγελματίες, ισχύουν οι φοροαπαλλαγές για τις ιατρικές δαπάνες, τα φάρμακα,  τις δωρεές και η μείωση φόρου λόγω αναπηρίας.

Πίνακας 4/δ1: Το κρυμμένο “πόθεν έσχες” για μερίσματα, τόκους και δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα δηλώνονται οι τόκοι καταθέσεων σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού καθώς και οι φόροι που παρακρατήθηκαν. Οι φόροι μερισμάτων αλλοδαπής προέλευσης και οι φόροι σε εισοδήματα από δικαιώματα.

Εάν αναζητάτε ένα αξιόπιστο λογιστικό γραφείο, τότε μπορείτε να εμπιστευτείτε  το γραφείο μας ΜΑΝΑΒΑΚΗΣ για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Από την ορθή συμπλήρωση της φορολογικής σας δήλωσης έως και τον σχεδιασμό ολοκληρωμένων φοροτεχνικών και εργατικών λύσεων για τις επιχειρήσεις σας. Γιατί η πολυετής εμπειρία μας, η συνεχής ενημέρωση μας και η εξειδικευμένη ομάδα των πτυχιούχων οικονομολόγων μας, μας επιτρέπει να εξυπηρετούμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τις ανάγκες τόσο των ιδιωτών όσο και των επαγγελματιών.

ΜΑΝΑΒΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΛΟΓΙΣΤΗΣ Α’ ΤΑΞΗΣ,

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Σχετικά Άρθρα