slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Χρήσιμες συμβουλές για να κρατήσει πολλά χρόνια ο ηλιακός σας θερμοσίφωνας

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα πολύ σημαντικό οικιακό αξεσουάρ που δίνει στο νοικοκυριό ζεστό νερό χρήσης για τις ανάγκες του.

Όταν κάνετε την καλύτερη επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα, τότε θα τον κρατήσετε και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην ταράτσα ή τα κεραμίδια σας.

Μερικά στοιχεία που πρέπει να προσέξετε για την αγορά του, είναι:

Χωρητικότητα

Η κάθε δεξαμενή έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα. Αυτό μπορείτε εύκολα να το επιλέξετε ανάλογα με τα άτομα που μένουν σε έναν σπίτι. Η συνήθης οδηγία λέει ότι σε ένα άτομο αντιστοιχούν 40 λίτρα.

Διπλής – Τριπλής ενέργειας, Κλειστού ή Ανοιχτού κυκλώματος

Ο κάθε θερμοσίφωνας διακρίνεται σε διάφορες κατηγορίες και υποκατηγορίες που πρέπει να επιλέξετε.

Είναι διπλής ή τριπλής ενέργειας όπου δίνει τη δυνατότητα να λειτουργεί μέσω πολλών πηγών. Η διπλή ενέργεια από τον ήλιο και το ρεύμα και η τριπλή ενέργεια που εκτός απ’ αυτά μπορεί να λειτουργήσει και μέσω του κεντρικού συστήματος θέρμανσης.

Όσον αφορά το κύκλωμα, μπορείτε να επιλέξετε κλειστό ή ανοιχτό. Στο πρώτο το νερό θερμαίνεται μέσω του αντιψυκτικού υγρού, ενώ στο δεύτερο, η θέρμανση του νερού γίνεται απευθείας από το νερό.

Αν έχετε βαρύ χειμώνα στην περιοχή που μένετε, τότε επιλέξτε τον θερμοσίφωνα τους θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος, που αντέχει και σε παγετό.

Σωστή συντήρηση

Η επισκευή & συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωναανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα είναι πολύ σημαντική. Μπορεί να συμβάλλει στην σωστή απόδοση του συστήματος και στην μακροζωία του. Ο τεχνικός σας, θα ορίσει ποια είναι αυτά τα διαστήματα.

Εγκατάσταση

Την τοποθέτηση – εγκατάσταση ηλιακού πρέπει να την αναλάβει ένας επαγγελματίας. Είναι αρκετά εξειδικευμένη διαδικασία που μόνο κάποιος με πείρα μπορεί να κάνει. Κάθε μοντέλο είναι διαφορετικό και πρέπει πρώτα να ελέγχεται, προτού εγκαθίσταται.

Αν έχετε προβεί ήδη στην αγορά του ηλιακού σας, επισκεφτείτε τηνIQ Service για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τοποθέτηση, επισκευή και service.

Σχετικά Άρθρα