Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Χαμός με τα παράνομα τσιγάρα στην Θράκη. Κατασχέθηκαν άλλες 2000 κούτες

Συνελήφθησαν στις 4-9-2015 το απόγευμα, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 59 (γυναίκα), 38 και 33 (άντρες) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποίησαν έρευνες στην οικία της 59χρονης και τα καταστήματα των άλλων δύο δραστών, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολικά 2.024 πακέτα τσιγάρων και 54 νάιλον συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η δράστιδα προμήθευε τους δύο (2) ημεδαπούς με ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού, τα οποία στη συνέχεια οι ίδιοι διέθεταν προς πώληση. Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.485 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα