slider Τελευταία Νέα

”Χακί” νέα από τον παγωμένο Βόρειο Έβρο!

Του Ηλία Προύφα
Μεγάλη ημέρα για τα ”χακί” δρώμενα του παγωμένου Βόρειου Έβρου, όπου σήμερα δύο Αντιστράτηγοι, βρέθηκαν στην περιοχή.

Πρόκειται για το Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και τον Διοικητή του Δ’ΣΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

Πυροβολητές και συμμαθητές οι δύο Στρατηγοί, βρέθηκαν στην περιοχή για την τελετή βράβευσης του καλύτερου φυλακίου του σχηματισμού.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του kranosgr, καλύτερο φυλάκιο αναδείχθηκε το 126, της 50 Ταξιαρχίας, από την περιοχή του Σουφλίου.

Σήμερα μέσα στα χιόνια και το κρύο, οι δύο συμμαθητές Στρατηγοί, βράβευσαν το Διοικητή και τα στελέχη του φυλακίου, τα οποία θα λάβουν όπως πληροφορηθήκαμε έπαινο. Βέβαια και μια τιμητική άδεια μέρες που είναι δεν θα τους χάλαγε καθόλου…

Η τελετή και κυρίως η Χριστουγεννιάτικη γιορτή που ακολούθησε όπως μαθαίνουμε, έγινε μέσα σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, παρά το κρύο και το χιόνι του Β. Έβρου και γενικότερα της ψυχρής ατμόσφαιρα των ημερών -όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή-  λόγω των επικείμενων κρίσεων.

Ίσως σημαντικό ρόλο να έπαιξε το γεγονός ότι σύμφωνα με τα σενάρια που ακούγονται και συζητιούνται τις τελευταίες ημέρες για παραμονή του Αρχηγού  ΓΕΣ, οι δύο Πυροβολητές Αντιστράτηγοι, το πιθανότερο να μη χρειαστεί να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία με τη στολή στο Βόρειο Έβρο, αφού θα ξαναβρεθούν όχι σε reunion της ΣΣΕ ’83, αλλά ο ένας ως ΓΕΠΣ, εάν αποχωρήσει ο Αντιστράτηγος Μανούρης και ο άλλος ως Στρατάρχης.
Εάν προαχθεί στο βαθμό του ΑΓΕΕΘΑ, ο Αντιστράτηγος Στεφανής, που και αυτό είναι σφόδρα πιθανό στην παρούσα χρονική στιγμή και όχι τον Αύγουστο, τότε αλλάζουν και πάλι όλα…Είτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο ΑΓΕΣ, δεν πάει σπίτι του.

Ως την Τρίτη 8 Ιανουαρίου (το πιθανότερο), έχουμε ακόμη καιρό και σίγουρα έως τότε πολλά ακόμη σενάρια για τα μέλη του ΑΣΣ, θα ακούσουμε

 

Σχετικά Άρθρα