Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Χαιρετισμός προς τους νοσηλευτές της Ξάνθης αντί παραίτησης από την θέση του

pasxoy nosokomeio

Εκφράζω την ευαρέσκειά μου και τα ειλικρινή μου συγχαρητήριά μου σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για όλες τις προσπάθειες που αγόγγυστα καταβάλλει μόνιμα σε 24ωρη βάση και για τις 365 ημέρες που πέρασαν από πέρυσι την ίδια μέρα, προκειμένου να διατηρείται το επίπεδο νοσηλείας των ασθενών του Νομού Ξάνθης σε βαθμό που συναντά πλήρως τις αρχές της ατομικής αξιοπρέπειας και της αξίας του Ανθρώπου όπως αυτά προβλέπονται από το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και προϋποθέτουν την ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, φυλής και θρησκείας.

Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές μας είναι οι άνθρωποι, φύλακες-άγγελοι για κάθε ασθενή που νοσηλεύεται, για μικρό ή μεγάλο διάστημα, σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα και του παρέχουν τη φροντίδα και νοσηλεία που χρειάζεται με βάση την ενδεδειγμένη θεραπεία με σκοπό την εξασφάλιση και πάλι του πολύτιμου αγαθού της υγείας. Οι νοσηλευτές δεν παρέχουν μόνο σημαντική βοήθεια στην νοσηλεία των ασθενών αλλά συνδράμουν και σε μεγάλο βαθμό στο ποικίλο ιατρικό έργο της πρόληψης.

Τιμούμε σήμερα 12η Μαΐου, παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή, όλο το  νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Ξάνθης που σε αυτήν την ευαίσθητη και περήφανη περιοχή της χώρας μας δίνει το δικό της αγώνα, έτσι ώστε οι πολίτες του Νομού μας να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, που παρά τις δυσκολίες,  συνήθως υπερβαίνει το όροα της αντοχής τους προκειμένου να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο των ασθενών, παρέχοντάς τους την προβλεπόμενη  νοσηλεία και βοήθεια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και τη δεοντολογία. Σημαντικό να αναφερθεί ότι η νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου μας πρωτοπορώντας, σχεδίασε, οργάνωσε και εφαρμόζει σήμερα 34 νέα  νοσηλευτικά πρωτόκολλα.

Εύχομαι στο Νοσηλευτικό Προσωπικό η σημερινή ημέρα, εκτός από γιορτή, να είναι ημέρα μνήμης για όσους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες θυσιάστηκαν, δίνοντας τη ζωή τους στην ώρα του καθήκοντος.

Χρόνια Πολλά και καλή σταδιοδρομία σε όλους τους Νοσηλευτές μας και τις Νοσηλεύτριές μας, με υγεία και οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης

Αθανάσιος Πάσχου

 

(Η θέση μας; Αφού ζητήθηκε από τον Υπουργό και αφού η θέση είναι πολιτική ο κ. Πάσχου έπρεπε να έχει παραιτηθεί εδώ και μέρες και όχι να περιμένει να τον παύσουν από τα καθήκοντά του…).

Σχετικά Άρθρα