Γενική

Φως στα μάτια σας», την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου


ΕΤΗΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες», συνεχίζοντας τη δυναμική του παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Φως στα μάτια σας», την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 20:00. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.
Κεντρικό θέμα, αποτελεί η αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου από την Καππαδοκία, έχοντας ως επίκεντρο το Μιστί, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Καππαδοκίας. Η επιλογή του γάμου δεν είναι τυχαία, καθώς αποτελεί την κορυφαία στιγμή, στην ζωή κάθε κοινωνίας. Είναι η προϋπόθεση της ζωής αλλά και η τελετουργία που μας τροφοδοτεί με πλούσιο πολιτιστικό υλικό. Η μουσική, τα τραγούδια, οι χοροί και τα εθιμικά δρώμενα, θα αποτελέσουν τα εργαλεία, τα οποία θα συνθέσουν την εικόνα της παραδοσιακής μιστιώτικης κοινωνίας. Η Καππαδοκία, η καρδιά της Μ.Ασίας, θα χτυπήσει και πάλι στην πόλη μας, δίνοντάς μας το φως, ενός τόπου όπου ο ελληνισμός έλαμψε για χιλιάδες χρόνια. Μπροστά στα μάτια των θεατών, θα επιχειρήσουμε να ανοίξουμε το ιερό κουτί της παράδοσης, το οποίο κρύβει τους μουσικοχορευτικούς και όχι μόνο, θησαυρούς των Ελλήνων της Καππαδοκίας.
Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται ως περίοδος κρίσης, η δυναμική παρουσία του παραδοσιακού πολιτισμού, κρίνεται απαραίτητη, καθώς η συνοχή της κοινωνίας, μέσα από τη γνώση της ταυτότητάς μας είναι η μόνη που μπορεί μας οδηγήσει με ασφάλεια σε ένα υγιές μέλλον.

Σχετικά Άρθρα