slider Λάσπη Τελευταία Νέα

Φτωχός ο στολισμός σε δρόμους της πόλης ανύπαρκτος στα δημοτικά διαμερίσματα. Ο χειρότερος στολισμός ever

Κρίμα για την πόλη μας γι ακόμη μια φορά. Έκανα χθες μια βόλτα στην υποτίθεται γιορτινή Ξάνθη και διαπίστωσα ότι τίποτε δε θυμίζει το στολισμό που θυμόμαστε τα περασμένα χρόνια, όπου η πόλη είχε όλους τους κεντρικούς -και όχι μόνο- δρόμους της φωτισμένους με εκατοντάδες χιλιάδες λαμπιόνια. Αυτός είναι και ο στόχος του στολισμού να φέρει την ανάπτυξη μέσα από την τόνωση του τουρισμού και την αύξηση της εμπορικής κίνησης.

Σε αντίθεση με κάθε άλλη χρονιά φέτος η Ξάνθη έχει έναν χριστουγεννιάτικο στολισμός που είναι εξαιρετικά φτωχός και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει ζωντανή πόλη. Να φανταστείτε ότι ούτε Χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν θα έχουμε μιας και αποφασίσθηκε να στολιστεί ο Κέδρος που έχει όμως παραμείνει «μικρός» (δεν αναπτύχθηκε όπως θα θέλαμε) παλιότερα είχαμε κάνει την πρόταση για το δέντρο αυτό αλλά πιστεύαμε ότι θα έπαιρνε κάποιους πόντους. Από ότι φαίνεται δεν έπιασε καλά και έμεινε «στάσιμο» από πλευράς ύψους άρα και ακατάλληλο για Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Πόλης.

Η μόνο καλή πλευρά του στολισμού είναι στην κεντρική πλατεία. Νομίζω ότι η Δημοτική αρχή του Μπάμπη Δημαρχόπουλου μας απογοήτευσε ακόμη μια φορά κατέβασε πολύ τον πήχη (περίπου στο ύψος της ανυπαρξίας) και τα στολίδια είναι τόσο λιγοστά που δεν μπορεί να είναι αντάξια του εορταστικού στολισμού που θα έπρεπε να είχε μια πόλη με την ιστορία της Ξάνθης η οποία σέβεται τους κατοίκους της και στηρίζει το δικαίωμα των τοπικών επαγγελματιών για αύξηση το εορταστικού τους τζίρου.

Το ίδιο απογοητευτική είναι η κατάσταση στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου.

(Κρίμα κ. Δημαρχόπουλε… κρίμα… και να πεις ότι δεν έχουμε χρήματα στα ταμεία;).

 

Σχετικά Άρθρα