slider Τελευταία Νέα

Φρίκη!!!!! 5 άλογα πυροβολημένα στο Δέλτα του Έβρου | Φωτογραφίες

Επιμέλεια Μαίρη Δαληκριάδου

Πέντε άλογα έπεσαν νεκρά από πυροβολισμούς στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, σε ένα περιστατικό που προκαλεί τουλάχιστον αποτροπιασμό και θλίψη…

Τη μακάβρια ανακάλυψη έκαναν ψαράδες που διαμένουν στις καλύβες στις όχθες του ποταμού, ενώ τα άλογα μερικά από τα οποία επέπλεαν στο νερό οδηγήθηκαν στην ακτή και οι αρμόδιοι μερίμνησαν για την ταφή τους. Από το περιστατικό γεννώνται εύλογα ερωτήματα για το ποιος μπορεί να προέβη σε αυτήν την αποτρόπαιη πράξη, αλλά και για ποιο λόγο.

Να σημειωθεί πως ακόμη και κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν σοκαρισμένοι, επισημαίνοντας πως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μερικοί από αυτούς εικάζουν ότι κυνηγοί πυροβόλησαν τα άλογα γιατί ενδεχομένως τους ενοχλούσαν στο κυνήγι.

«Μας ενοχλούν εμάς; Είμαστε σοβαροί; Δηλαδή για όνομα του Θεού!», δηλώνει ο Επαμεινώνδας Τερζής, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

«Οι κηνυγοί δεν έχουμε κανένα λόγο να τα κάνουμε αυτά κι όποιος τα λέει να βγει μπροστά με αποδείξεις. Η αλητεία να σταματήσει», καταλήγει ο ίδιος.

 

Η πρώην εκδότρια της εφημερίδας Χρόνος της Κομοτηνής Μελαχροινή Μαρτίδου γράφει στην προσωπική της σελίδα στο facebook: Από τις πιο πικρές στιγμές στο αγαπημένο μου Δέλτα. Πέντε νεκρά άγρια άλογα να πλέουν στο κανάλι σε απόσταση μικρή το ένα από το άλλο. Ανθρώπινος παράγοντας, πνιγμός ή νόσος? Το ερώτημα απαντήθηκε με την ανάσυρση τους ολόκληρη επιχείρηση που κατέγραψα φωτογραφικά κι όχι μόνο με πόνο ψυχής. Ήταν πυροβολημένα!.. Δεν έχω λόγια για την τόσο αποτρόπαια πράξη. Ευτυχώς με το ενδιαφέρον του αντιδημάρχου Νικολάου Γκότση και στελέχη του ΤΟΕΒ, την καταλυτική βοήθεια του Αλέξανδρου Αδαλή μεταφέρθηκαν στην όχθη και τάφηκαν.
Το φαινόμενο δεν θα πρέπει να επαναληφθεί αν και προσωπικά φοβάμαι..

Πηγή: e evros, Μελαχροινή Μαρτίδου

 

 

Σχετικά Άρθρα