slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

«Φθινοπωρινές αιμοδοσίες ΑΓΑΠΗΣ-απολογισμός»

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες  του σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας τις ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ  2017. Σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης και Ν. Καβάλας, τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και τους Δήμους Μύκης και Αβδήρων, προσπαθήσαμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης και της επαρχίας Νέστου, προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα (ανάμεσά τους και κάποια ξανθιωτάκια) που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της Αθήνας.

          Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διευθυντές όλων των Λυκείων της περιοχής μας (Γενικά Ενιαία Λύκεια , Επαγγελματικά Λύκεια, Επαγγελματικές Σχολές και ΙΕΚ όπως και το Μειονοτικό Λύκειο «Μουζαφέρ Σαλήχογλου») για τη συμπαράστασή τους και για την ενεργό συμμετοχή τους. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε και πάλι στους μαθητές κυρίως της τρίτης τάξης των Λυκείων, τους καθηγητές και τους δασκάλους της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και Καβάλας γιατί «έδωσαν»  εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν με άριστα!

          «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της», οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων μας  ώστε να δημιουργηθούν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι αυριανοί πολίτες αλλά και αυριανοί τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

           Σε συνεργασία κυρίως με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 23 «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και σε τέσσερις της Καβάλας από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 11 Νοεμβρίου 2017.

          Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».

          Τις ευχαριστίες μας στους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που κατευθύνανε τα μέλη τους  στις κατά τόπους αιμοδοσίες και κάθε φορά δίνουν δυναμικότερο παρών.

           Τις ευχαριστίες μας στην «αερομεταφερόμενη ταξιαρχία» των εθελοντριών γυναικών του Κενταύρου που και πάλι μετεφέρθηκαν με λεωφορείο από το χωριό τους στην κεντρική αιμοδοσία της Ξάνθης μέσα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης δίνοντας το παράδειγμα ότι όποιος θέλει να προσφέρει βρίσκει τρόπο, βρίσκει χρόνο, βρίσκει και τόπο.

           Τις ευχαριστίες μας στο Δ’ΣΣ για τη συνεχή συμπαράστασή του και για τη διάθεση της αίθουσας της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης στη μεγάλη κεντρική αιμοδοσία της πόλης.

Τις ευχαριστίες μας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. κ. Παναγιώτη Κεραμάρη που από την πρώτη στιγμή πίστεψε, ενθάρρυνε και υποστήριξε το όλο εγχείρημα των οργανωμένων εθελοντικών αιμοδοσιών στα σχολεία της Ξάνθης και της επαρχίας Νέστου.

           

Τον Όμιλο Πλαστικά Θράκης και ιδιαίτερα την οικογένεια Χαλιορή για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στους εργαζομένους της.

           Τις ευχαριστίες μας στις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος νοσηλευτικής για τη συμπαράστασή τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες.

            Τις ευχαριστίες μας στην επιχείρηση ΡΟΥΣΣΟΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ και στα αδέλφια Αντώνη και Μπενή (Βενέδικτο) για τις όποιες διευκολύνσεις μας προσφέρουν.

            Τις ευχαριστίες μας στους χορηγούς, αρωγούς και συμπαραστάτες μας τις εταιρίες ΣΜΥΡΔΕΞ ΑΕ «βιομηχανία λειαντικών ειδών», Φανή Δερμετζοπούλου «the bicycle shop», Δ.Γραβουνιώτης-Ι.Σκαρλατίδου Ο.Ε. «βρεφικά είδη ΛΗΤΩ» και Ν.Φραντζίδης-Ν. Σαββαλάκης ΙΚΕ «κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ξάνθης».

           Συνολικά προσήλθαν στις εθελοντικές εξορμήσεις 1.087 συνάνθρωποί μας στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι και καταφέρανε τελικά να προσφέρουν το αίμα τους οι 893

           Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» έχουν ως εξής : σε σύνολο 893 εθελοντών οι  621 ήταν άντρες και οι 272 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 25 ετών ήταν συνολικά 414 -ποσοστό 46,36% επί συνόλου.

Αιμοδότες από 26 έως 35 ήταν συνολικά 113 -ποσοστό 12,43% επί συνόλου

Αιμοδότες από 36 έως 50 ήταν συνολικά 256 -ποσοστό 28,67% επί συνόλου

Αιμοδότες από 51 έως 65 ήταν συνολικά 110 -ποσοστό 12,32% επί συνόλου

Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 318 νέα μέλη (ποσοστό 35,61% επί συνόλου).

         

Το να ζητάς είναι ανθρώπινο…το να προσφέρεις είναι θεικό…

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                 Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης

Σχετικά Άρθρα