slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Φανταστικός Φανουράκης, έκανε την αντιπολίτευση να αποχωρήσει από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πέρασε τα θέματα που ήθελε η Δημοτική Αρχή!!!

Επεισοδιακή ήταν για ακόμη μια φορά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης χθες το απόγευμα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, αφού αν και είχε μόνο τρία θέματα στην ημερήσια διάταξή του κράτησε και πάλι μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το πρώτο θέμα που αφορούσε την εκλογή εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης) ψηφίστηκε κανονικά.

Τα άλλα δύο θέματα με τους ορισμούς διοικητικών συμβουλίων:

Α. Ορισμός μελών στο διοικητικό συμβούλιο του ΝΠΔΔ με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

Β. Ορισμός μελών στο διοικητικό συμβούλιο του ΝΠΔΔ με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

Ενώ συζητήθηκαν στο τέλος όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την συνεδρίαση χωρίς να προτείνουν μέλη στις επιτροπές αυτές. Από την πλευρά του δημάρχου προτάθηκαν 9 μέλη και έμενε να προταθούν και 2 μέλη από την αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τον νόμο αν η αντιπολίτευση ΔΕΝ προτείνει μέλη δεν είναι απαραίτητο να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο (!!!!), και τα μέλη (ολόκληρο το διοικητικό των δυο επιτροπών) το ορίζει ο ίδιος ο Δήμαρχος με απλή πράξη!!!

Αυτήν την λεπτομέρεια (αν και είχε αναφερθεί πριν) φαίνεται ότι κανείς από την αντιπολίτευση δεν της έδωσε σημασία και πάτησαν την πεπονόφλουδα που τους έριξε ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης.

Τους άφησε να αποχωρίσουν από την συνεδρίαση νομίζοντας ότι δεν θα υπάρχει απαρτία για να παρθεί νόμιμη απόφαση (έφυγαν όλοι επιδεικτικά μάλιστα καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή) και στην συνέχεια διάβασε για άλλη μια φορά τον σχετικό νόμο για να γραφτεί στα πρακτικά και έληξε την συνεδρίαση!!!!

Σχετικά Άρθρα