Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Τ. Κουίκ: «Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ… ΜΠΟΥΤΙΚ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ»

koyik poasy komothnh 04.08.14

«Οι Σχολές Αστυνομίας στη Ξάνθη και στη Κομοτηνή πρέπει να επαναλειτουργήσουν, για να συνεχίσει ο ρόλος τους στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των νέων αστυνομικών υπαλλήλων. Πρέπει να κλείσουν άμεσα και οριστικά τα Κέντρα Υποδοχής λαθρομεταναστών, στα οποία κατάντησε τις Σχολές με ψεύτικες υποσχέσεις περί προσωρινότητας, η προηγούμενη πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος και Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και νεοεκλεγμένος ΑΜ-Θ Περιφερειακός σύμβουλος με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, του οποίου είναι επικεφαλής.

Οι επισημάνσεις του Τέρενς Κουίκ έγιναν στην ημερίδα που διοργάνωσε στη Κομοτηνή στις 04.08.14 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ακριβώς δύο χρόνια από τότε, που  – με μια απίστευτη και προκλητική νυχτερινή επιχείρηση – ο τότε Υπουργός Νίκος Δένδιας μετέτρεψε τη Σχολή Αστυνομίας Κομοτηνής σε φυλακές για τους λαθρομετανάστες.

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Περιφερειακός Σύμβουλος Τέρενς Κουίκ τόνισε επίσης τα εξής:

«Ο προηγούμενος Υπουργός και ο προηγούμενος αρχηγός της ΕΛΑΣ αποφάσισαν, σε μια τόσο ευαίσθητη  – εθνικά  – περιοχή όπως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να διαλύσουν τον ιστό των αστυνομικών τμημάτων, με συγχωνεύσεις και  κατεβασμένα ρολά. Στην τελευταία μου συνάντηση με τον νέο Υπουργό Βασίλη Κικίλια, του έθεσα το θέμα και είμαι βέβαιος, ότι η φωνή της Περιφέρειας έπιασε τόπο. Τα σχέδια αυτά και ΟΧΙ μόνο, παγώνουν σε πολύ σημαντικό βαθμό. Ως αρμόδιος Τομεάρχης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , αλλά και ΑΜ-Θ Περιφερειακός σύμβουλος θα εργάζομαι συνέχεια προς αυτή τη κατεύθυνση και θα ενημερώνω άμεσα τον νέο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, αλλά και τους ΑΜ-Θ πολίτες με υπεύθυνες ανακοινώσεις Τύπου»

«Λυπάμαι που μόνο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αντιδράσαμε τη περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, στην υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα δάση, όπου το άρθρο 44 δίνει κατά προτεραιότητα το δικαίωμα στη κυβέρνηση, να μετατρέπει σε Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών όλα τα κτήρια, δικαιοδοσίας των Δασαρχείων, από ορειβατικά καταφύγια μέχρι μεγάλες αποθήκες κι από κτήρια πρώην γεωργικών συνεταιρισμών μέχρι Δασοφυλάκεια, Πυροφυλάκεια και πρώην εργοστάσια ξυλείας! Όπως γίνεται αντιληπτό, μέσα στα ελληνικά δάση η συγκυβέρνηση θα δημιουργήσει… μπουτίκ – φυλακές παράνομων μεταναστών. Και βεβαίως αυτό αφορά και τα δάση μας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη»

«Είναι απαράδεκτο οι φυλακές στις Φέρες του Νομού Έβρου να λειτουργούν κατά το ήμισυ για τη κράτηση ποινικών και κατά το ήμισυ για τη κράτηση λαθρομεταναστών. Αυτό είναι και πρωτάκουστο κι επικίνδυνο»

«Θα συγχαρώ για μια ακόμη φορά την ΕΛΑΣ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη σύλληψη του Μαζιώτη κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Βεβαίως υπήρξαν και κάποιοι μικρόψυχοι από το χώρο της πολιτικής και από τον χώρο των ΜΜΕ που θέλησαν να ακυρώσουν τον επιτυχή τρόπο, με τον οποίο η αντιτρομοκρατική διαχειρίστηκε την όλη υπόθεση μέσα σε πλήθος ανύποπτων πολιτών, με τον επικίνδυνη τρομοκράτη να κάνει χρήση του όπλου του τουλάχιστον 8 φορές. Τι να κάνουμε; Οι ίδιοι εκτέθηκαν».

Σε αυτή την πολύ σημαντική ημερίδα της ΠΟΑΣΥ παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος επανειλημμένα έχει καταγγείλει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, τόσο για τις «διπλές» φυλακές Φερών, όσο και για το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που έχει δημιουργηθεί και εξελίσσεται στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Τέρενς Κουίκ είχε συνεργασία με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝΕΛ Ροδόπης που είναι και στελέχη του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και στη συνέχεια είχε αντίστοιχη συνεργασία με τους συνεργάτες του στη Ξάνθη, όπου και μετέβη νωρίς το απόγευμα.

Ο Τέρενς Κουίκ θα έχει απόψε συναντήσεις εργασίας και με στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Καβάλα, για να επιστρέψει αύριο πρωί στην Αθήνα, όπου θα μετέχει των εργασιών του Β’ Θερινού Τμήματος της Βουλής ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος.

Σχετικά Άρθρα