Γενική

«Τρεις γενιές» Συναυλίες & σεμινάρια βιολιού 15 έως και 16 Δεκεμβρίου 2012 στην Ξάνθη

Φιλοπρόοδη  Ένωση  Ξάνθης 1952-2012- 60 χρόνια σταθμός στον πολιτισμό
Η ΦΕΞ για πέμπτη χρονιά οργανώνει και παρουσιάζει στην Ξάνθη ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο Βιολί. Με τον γενικό τίτλο «τρεις γενιές» δάσκαλοι και μαθητές, τριών γενεών πια,  συναντιούνται στην πόλη μας και συνομιλούν  μουσικά. Σεμινάρια βιολιού αλλά και εξαιρετικές συναυλίες συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα. Ο Σπύρος  Γκικόντης και  η Ελένη Πετρίδου,  θα μας χαρίσουν ξεχωριστές μουσικές βραδιές. Είσοδος 5ευρώ- οικονομική ενίσχυση Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης
Σχετικά με το πρόγραμμα
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου & ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Συναυλία του «DUO 8 ΧΟΡΔΕΣ» Σπύρος Γκικόντης- Ελένη Πετρίδου. 1 ο μέρος Μουσική επί σκηνής- Μozart, Γερμανικοί χοροί  (Συναυλία με παράλληλη προβολή της ταινίας της Lotte Reiniger «10 λεπτά Mozart». 2ο μέρος Συναυλία με έργα του Béla Bartok, από τα 44 Ντουέτα.
Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Δεκεμβρίου. Σεμινάρια Βιολιού με τον Σπύρο Γκικόντη & την  Ελένη Πετρίδου.
Σχετικά με το ντούο οχτώ χορδές. Το ντούο οχτώ χορδές ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2008. Αποτελείται από τον Επίκουρο καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Σπύρο Γκικόντη και την απόφοιτη του ίδιου πανεπιστημίου Ελένη Πετρίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Μουσικό σχολείο Σερρών. Το ντούο έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Ξάνθη, Θάσο, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α.) με συμμετοχές σε πολλά σημαντικά φεστιβάλ της χώρας μας, καθώς και στο εξωτερικό (Αμερική, Κωνσταντινούπολη κ.α.). Έχει επίσης συνεργαστεί με τον παγκοσμίου φήμης αστροφυσικό Γιώργο Γραμματικάκη, σχολιάζοντας μουσικά τις παρουσιάσεις των βιβλίων του.
Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει έργα Κλασικής, Ρομαντικής και Σύγχρονης εποχής με έμφαση στους  Έλληνες συνθέτες. Πολλά μάλιστα από αυτά έχουν γραφεί αφιερωμένα στο ντούο. Πρόσφατα ηχογράφησε το πρώτο του CD με τίτλο ‘’Ελληνικοί Διάλογοι’’ από τον ομώνυμο τίτλο του έργου του Άλκη Μπαλτά αφιερωμένο στο ντούο, με έργα Ελλήνων συνθέτων.

Σχετικά Άρθρα