Τελευταία Νέα

Τρεις Έλληνες και 20 λαθρομετανάστες στα χέρια της αστυνομίας

diakhnhtes rodoph diakhnhtes rodoph (1)

Συνελήφθησαν στις 27-9-2014 το βράδυ, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 35, 17 και 17 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 41χρονο ημεδαπό, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 35, 17 και 17 ετών, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 41χρονος, με το οποίο προωθούσαν παράνομα στην ενδοχώρα είκοσι μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο 41χρονος δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε την πορεία του και εισήλθε σε αγροτική περιοχή, όπου εγκατέλειψε το όχημα με τους μη νόμιμους μετανάστες, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα