slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Τραγωδία είναι ………….

Φωτιές σε όλη την Ελλάδα. Άλλες μεγάλες άλλες μικρές, η Ελλάδα είναι παραδομένη στο έλεος της πυράς. Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει στο διάβα της ότι βρίσκει μπροστά της. Και δεν υπάρχει τρόπος, δεν υπάρχει μηχανισμός, δεν υπάρχουν μέσα για να την σταματήσουν. Σταματάει στη θάλασσα. Εκεί που καταφεύγουν κυνηγημένοι όσοι πρόλαβαν να μην καούν. Ανατριχίλα από τις μαρτυρίες των πληγέντων. Αγανάκτηση. Θυμός. Τραγωδία, Τραγωδία, Τραγωδία ……………

Δεν είναι ανείπωτη τραγωδία όμως ο χαμός τόσων ανθρώπινων ψυχών. Το ξεκλήρισμα  τόσων οικογενειών. Εξάλλου οι κυβερνώντες μας έκαναν το καθήκον τους. Κήρυξαν 3ήμερο εθνικό πένθος!! Ας πρόσεχαν. Αυτοί έχτισαν τα σπίτια τους μέσα στα δάση. Το ότι κάποιοι πήραν χοντρά φακελάκια και επέτρεψαν να τελεστεί το έγκλημα; Αυτό δεν μας αφορά γιατί κανείς δεν έχει αποδείξεις. Η «καραμέλα» που πιπιλάμε είναι γνωστή «όποιος έχει στοιχεία ας πάει στον εισαγγελέα».

Δεν είναι τραγωδία ο χαμός τόσων περιουσιών και σε πάρα πολλούς ο χαμός ολόκληρου του βιός τους. Ότι είχαν και δεν είχαν κάηκαν. Οι κόποι μιας ζωής έγιναν στάχτη κι αποκαΐδια. Εξάλλου όλοι οι υπόλοιποι εμείς, στεναχωρημένοι μεν, χορτασμένοι δε, θα κοιμηθούμε στα καθαρά μας.

Δεν είναι τραγωδία η εξαφάνιση τόσου δασικού πλούτου, τόσου πρασίνου. Εξάλλου οι κυβερνώντες θα κηρύξουν τις πληγείσες περιοχές αναδασωτέες. Έτσι θα έχουν τον τρόπο να δίνουν άδειες και να κάνουν τα στραβά μάτια, με το αζημίωτο βέβαια, σε όλες τις μελλοντικές παρανομίες.

Τραγωδία είναι οι δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών που για να δικαιολογήσουν την γύμνια της κρατικής μηχανής, περίμεναν την νύχτα για να αυξηθεί, λέει, η υγρασία της ατμόσφαιρας και να βοηθήσει στην ύφεση των πύρινων μετώπων.

Τραγωδία είναι ολόκληρη  η κυβέρνηση, που δεν ξέρουμε τι παρέλαβε, αλλά 3 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει το παραμικρό για να θωρακίσει τη Χώρα και την έχει αφήσει «στο έλεος του Θεού» !! Ποιανού Θεού όμως αφού δεν πιστεύουν σε θεό.

Τραγωδία είναι οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έθεσε, λέει, στη διάθεση του κράτους τους εθελοντές της ΝΔ. Αλήθεια  ποιους εθελοντές, πόσοι είναι, που είναι αυτοί οργανωμένοι και τι εκπαίδευση έχουν λάβει; Τι ειρωνεία για τους πληγέντες!!

Και όμως. Για την ανείπωτη αυτή τραγωδία, για το χαμό τόσων ανθρώπων υπάρχουν υπεύθυνοι. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι όλοι όσοι έχουν κυβερνήσει αυτόν τον τόπο. Από το πιο ασήμαντο πόστο μέχρι το πλέον σπουδαίο. Η δικαιοσύνη επιτέλους έχει τον λόγο.

Κάθε που αλλάζει κυβέρνηση σ’ αυτήν τη Χώρα ακούμε ότι ο ένας παραδίδει στον άλλον καμένη γη. Έχουν δίκιο!! Λένε αλήθεια!! Ίσως την μοναδική αλήθεια στην πολιτική τους καριέρα. Πραγματικά, παραλαμβάνουν και παραδίδουν ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ !!!!

Αργύριος Ανδριώτης

Αξιωματικός ε.α.

 

ΥΓ. Το άρθρο μου αυτό το αφιερώνω σε όλους τους αδικοχαμένους και τους οικείους τους μαζί με τα θερμά μου συλλυπητήρια, καθώς και σε όλους τους πληγέντες. Τους διαβεβαιώνω δε, πως παρόλο που θα κοιμηθώ απόψε, χορτασμένος και στις ανέσεις μου, δεν θα τους ξεχάσω ποτέ.

Σχετικά Άρθρα