Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Τράπεζα Πειραιώς: για δεύτερη χρονιά στον Διεθνή Δείκτη Dow Jones Sustainability Index Emerging Markets

Στον διεθνή δείκτη αξιολόγησης εταιρικής αειφορίας, Dow Jones Sustainability Index Emerging Markets, εντάχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία που εντάχθηκε στον εν λόγω δείκτη, ο οποίος περιλαμβάνει το 10% των καλύτερων εταιρειών, με βάση τις επιδόσεις εταιρικής αειφορίας, από τις 800 μεγαλύτερες εταιρείες στις χώρες των αναπτυσσόμενων οικονομιών.

Η ένταξη της Τράπεζας στον Dow Jones Sustainability Index Emerging Markets έγινε μετά από αξιολόγηση από τη RobecoSAM Corporate Sustainability Assessment.

Σε σχέση με το 2014, η Τράπεζα Πειραιώς αξιολογήθηκε υψηλότερα με βάση τα κριτήρια που αφορούν την κοινωνική διάσταση των δραστηριοτήτων της, όπως μεταξύ άλλων, η στήριξη των τοπικών κοινοτήτων στην περιφέρεια της Ελλάδας μέσω του Δικτύου Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Στην τελική αξιολόγηση συνέβαλε επίσης θετικά η συμβολή της Τράπεζας στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας, καθώς και η ομαλή ενσωμάτωση στον Οργανισμό του Ανθρώπινου Δυναμικού που προήλθε από τις συγχωνεύσεις των ετών 2012-2014 κάτι που επετεύχθη μέσω σειράς εξειδικευμένων προγραμμάτων.

Οι πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος βαθμολογήθηκαν με άριστα για δεύτερη χρονιά, γεγονός που επιβεβαιώνει αφενός την αποτελεσματική λειτουργία του πιστοποιημένου κατά EMAS Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και αφετέρου την πρωτοπορία της Περιβαλλοντικής Τραπεζικής, που με τα πράσινα προϊόντα (Green Banking), στηρίζει και χρηματοδοτεί περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις.

Οι δείκτες Dow Jones Sustainability Indices παρακολουθούν τις επιδόσεις πρωτοπόρων εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται με όρους εταιρικής αειφορίας (corporate sustainability), και απευθύνονται σε διεθνείς επενδυτές που αναζητούν βιώσιμες επενδυτικές ευκαιρίες με μακροπρόθεσμη μετοχική αξία. Για την αξιολόγηση λαμβάνονται υπόψη οι παγκόσμιες τάσεις αειφορίας, ενώ συγκεκριμένα εξετάζονται οι στρατηγικές και πρακτικές που ακολουθούνται από τις εταιρείες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την κατανάλωση ενέργειας, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, τη διαχείριση των σχέσεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη και την εταιρική διακυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα