Γενική

Το τρυφερό παραμύθι της Ξανθιώτισσας συγγραφέως

Παρουσίαση του βιβλίου της Δ. Πυργελή «Η μικρή μπότα του Άι- Βασίλη στις 19 Δεκεμβρίου στο ίδρυμα θρακικής τέχνης και παράδοσης

Το παραμύθι της Ξανθιώτισσας συγγραφέα Δήμητρας Πυργελή, με τίτλο: «Η μικρή μπότα του Αϊ- Βασίλη» παρουσιάζουν, στα πλαίσια των γιορτών των Χριστουγέννων, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το βιβλιοπωλείο- εκδόσεις «Σπανίδης», το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 19:00.
Τι γίνεται όταν ο Αϊ- Βασίλης ξεκινά το ταξίδι του στη γη και δε μπορεί να δέσει τη μπότα του; Τι θα βρει η μικρή Ελευθερία στην αυλή της; Ποιος θα βοηθήσει το γλυκό παππούλη με τα άσπρα γένια και την κατακόκκινη στολή; Και τελικά πώς κατέληξε η μπότα κρεμασμένη στο δέντρο μας;
Τις απαντήσεις θα τις βρούμε στις σελίδες του βιβλίου: «Η μικρή μπότα του Αϊ- Βασίλη», της Δήμητρας Πυργελή. Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι που απευθύνεται στα μικρά παιδιά και ζωντανεύει όχι μόνο το πνεύμα των Χριστουγέννων και την αγαπημένη μορφή μικρών και μεγάλων αλλά, μέσα από το κείμενο που σε πολλά σημεία γίνεται ποιητικό και την όμορφη εικονογράφηση, μας βάζει σε ένα μαγικό κόσμο και μας κάνει συμμέτοχους στην αγωνία του Αϊ Βασίλη και στη χαρά των παιδιών όταν παραμονές γιορτών στολίζουν το δέντρο και βάζουν κρυφά τα γράμματά τους στη μπότα του για να τα βρει η οικεία φιγούρα.
Η Δήμητρα Πυργελή, που ζει και εργάζεται στην Ξάνθη, κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα ελληνικά γράμματα με το βιβλίο αυτό που αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη γεμάτη με τις μυρουδιές και τα χρώματα των Χριστουγέννων.
Η Δήμητρα Πυργελή γεννήθηκε στην Ξάνθη.
Τελείωσε την Σχολή Σ.Τ.Ε.Φ. το τμήμα Αυτοματισμών και την σχολή Πληροφορικής στην Θεσ/νικη. Έχει δουλέψει ωρομίσθια καθηγήτρια πληροφορικής σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.
Στις αρχές του 80 η μητέρα της ανοίγει βιβλιοπωλείο, τότε ανακαλύπτει τον κόσμο των βιβλίων. Παίρνει τα πρώτα ερεθίσματα και πειραματίζεται γράφοντας παραμύθια, ιστορίες, ποιήματα και τραγούδια.
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσει η οικονομολόγος Σταυρούλα Δαλάτση, ενώ αποσπάσματά του θα διαβάσουν οι μικροί μαθητές από την Ομάδα Ανάγνωσης Νέων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Γεωργία Κρασνίδη, Στέλλα Σπανίδη, και Έφη Χατζοπούλου.
Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης θα έχει η Φιλαρμονική Δήμου Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα