Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Το «τρίτο» βραβείο κατέκτησε η θεατρική ομάδα του 1 ου Λυκείου Ξάνθης

1o geniko lykeio

Το σχολείο μας ,το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης ,συμμετείχε στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης που έγιναν στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2016. Διαγωνιστήκαμε στο θέατρο και στη μουσική. Στην κατηγορία θεάτρου πήραμε μέρος με την παράσταση “Η Μαύρη Χήρα” σε σενάριο μαθητή του σχολείου , ενώ στην κατηγορία της μουσικής συμμετείχαμε με το μουσικό παραμύθι ” Όταν ο Μάνος συνάντησε τον John …στον παράδεισο”.

Καταφέραμε να αποσπάσουμε το 3ο βραβείο καθώς και το βραβείο κοινού στην κατηγορία “μουσική”.

Ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και τα συμμετέχοντα σχολεία παρουσίασαν καταπληκτικές δουλειές (αρκετά ήταν ιδιωτικά από όλη την Ελλάδα). Το σχολείο μας και ιδιαίτερα οι μαθητές και οι μαθήτριες της θεατρικής και της μουσικής ομάδας αντίστοιχα είχαν μια εξαιρετική παρουσία και κέρδισαν μια μοναδική εμπειρία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή και το σύλλογο καθηγητών του σχολείου μας ,το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για την οικονομική ενίσχυση, τον κ. Χάρη Χριστοφορίδη για την κατασκευή των σκηνικών και φυσικά τους γονείς των παιδιών για την υπομονή τους.

Ευχαριστούμε επίσης τον κ.Άγγελο Μουρβάτη για την μουσική διδασκαλία και όλη την συμπαράσταση. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να χαρεί την προσπάθεια των παιδιών όταν θα τις παρουσιάσουμε και στην πόλη μας στη διάρκεια των γιορτών νεολαίας.

Παιδιά συγχαρητήρια!!!!

Εύη Μαυροπούλου ΠΕ06

υπεύθυνη καθηγήτρια της θεατρικής – μουσικής ομάδας, συντονίστρια της δράσης.

Βοηθός καθηγήτρια η κ. Λαμπρινή Γλερίδου ΠΕ02

Σχετικά Άρθρα