Γενική

Το τουριστικό ντοκιμαντέρ της Νομαρχίας Ξάνθης που προβάλλει τις ομορφιές του τόπου μας

Ξάνθη Ζήσε τις διακοπές σου…

Η πρώτη παρουσίαση του τουριστικού ντοκιμαντέρ του Νομού Ξάνθης με τίτλο «Ξάνθη, ζήσε τις διακοπές σου» πραγματοποιήθηκε προχθές στο Hotel Casino της Ξάνθης. Το DVD αυτό είναι το δεύτερο που έχει βγει από τη Νομαρχία Ξάνθης το οποίο είναι ενημερωτικό και διαφημιστικό του Νομού μας το οποίο περιγράφει τις ομορφιές και τους τόπους περιήγησης των επισκεπτών από τον καταρράκτη του Λειβαδίτη έως τις παραλίες του νομού.
Την προβολή παρακολούθησαν πολιτικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι οι οποίοι όπως δήλωσαν βρήκαν την προσπάθεια πολλή καλή.
Το DVD βγήκε σε 3000 αντίτυπα και μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους της παρουσίασης. Σε λίγες ημέρες θα μοιραστεί και στην έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα» αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Ο Νομάρχης Ξάνθης σε δηλώσεις του τόνισε: «Σε λίγα χρονιά και εδώ θέλω να ευχαριστήσω όλους του φορείς μηδενός εξαιρουμένου, τους δήμους, το δήμο της Ξάνθης, τις επιχειρήσεις, την Μητρόπολη, τον στρατό, τον Υπουργό μας τους βουλευτές, τους συνεργάτες μου όλους σε όλα τα επίπεδα τους φορείς του νομού για την προσπάθεια.
Τα βήματα αυτά έγιναν με έναν συγκροτημένο τρόπο με ένα σταθερό τρόπο και κατά την άποψη μου υπάρχει σημαντικό έδαφος μπροστά. Μπορούμε αυτό που έχουμε σήμερα να τα διπλασιάσουμε και για να μην νομίζει κάποιος ότι είναι μια ενέργεια που δεν αποφέρει ισχυρά εισοδήματα στο τόπο θα σας πω ότι το πρώτο αναδιαρθρώνει με έναν ομαλό τρόπο την τοπική οικονομία- έτσι γίνεται στο χώρο των υπηρεσιών- και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση σημαντικό, είναι μετρήσιμο, αρκεί κάποιος να το επιδιώξει και στο μέλλον σταθερά. Το εισόδημα που υπάρχει σήμερα από την επισκεψιμότητά στο νομό είναι πολύ μεγαλύτερη από την εμπορική αξία των γεωργικών προϊόντων όσο και αν αυτό φαίνεται υπερβολικό και πρέπει επίσης να τονίσω ότι η προσπάθεια που πρέπει να γίνει πρέπει να διαχυθεί σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια καινούρια παραγωγή μια παραγωγή ερέθισμα ήταν το γεγονός ότι συνέπεσε να δω δύο τρεις ανάλογες στο εξωτερικό κυρίως και τις συνέκρινα με αυτές που είχαμε εμείς νωρίτερα και θεώρησα πώς δεν ήταν αυτό που μας αντιστοιχεί. Εγώ θέλω πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Θέλω όλοι να είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας ένας τόπος οποίος όπως είπα και νωρίτερα έχει ισχυρότατα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να είναι ο καλύτερος νέος εναλλακτικός προορισμός στην Ελλάδα».
ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Η ΞΑΝΘΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του Νομού, σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Εταιρία Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2009» που πραγματοποιείται στην Ανθούσα Αττικής από τις 7 έως τις 10 Μαΐου.
Φέτος ο Νομός Ξάνθης είναι από τις τιμώμενες περιοχές της 14 ης έκθεσης «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ», και καθιερώνεται ως ελκυστικός, δυναμικά αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός.
Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας της εκθέσεως είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή, 7 και 8 Μαΐου αντίστοιχα, από τις 14:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο και Κυριακή, 9 και 10 Μαΐου αντίστοιχα, από τις 10:00 έως τις 21:00.
Στο περίπτερό της προβάλλεται ο Νομός στο σύνολό του και τα ιδιαίτερα γνωρίσματά του, αναδεικνύονται οι πλούσιοι τουριστικοί πόροι και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, που είναι η φύση και η παράδοση. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την εξαιρετική μας φύση, τα αρχιτεκτονικά στοιχεία της Παλιάς Πόλης, τα Στενά του Νέστου, τον υγροβιότοπο, με την σπάνια άγρια πανίδα πτηνών, της λίμνης Βιστωνίδας, τα αρχαία Άβδηρα, την ορεινή μας περιοχή. Επίσης θα ενημερωθούν για όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει ο Νομός μας από το πλούσιο έντυπο, γενικό, θεματικό και ηλεκτρονικό υλικό που εμπλουτίσθηκε και με την παραγωγή νέου τουριστικού ντοκιμαντέρ για το Νομό μας.
Ως τιμώμενη περιοχή τυχαίνουμε ιδιαίτερης άμεσης και έμμεσης προβολής, την οποία ενισχύουμε με δραστηριότητες που προγραμματίσαμε και οι οποίες θα υλοποιηθούν στο χώρο του περιπτέρου μας, στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS, αίθουσα 6, διάδρομος Ζ, περίπτερο 20- 22, όπως συνημμένα αναφέρονται :
ΠΕΜΠΤΗ 07/05/2009
19.30- 21.00 Ενημερωθείτε για το Νομό Ξάνθης από τις επιτυχημένες Ξανθιώτισσες καλλιτέχνες Ματθίλδη και Μπέττυ Μαγγίρα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/05/2009
18:00- 19:00 Συνέντευξη τύπου από το Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεώργιο Παυλίδη με τίτλο «Ξάνθη, ελκυστικός τουριστικός προορισμός».
19:00- 20:00 Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης χορεύει Θρακιώτικους παραδοσιακούς χορούς.
18:00- 21:00 Γευθείτε τα φημισμένα Ξανθιώτικα γλυκά και ποτά.
ΣΑΒΒΑΤΟ 09/05/2009
19:30- 20:30 «Τραγουδάμε Μάνο Χατζηδάκη» στο περίπτερο της γενέτειράς του , την Ξάνθη, με τον γνωστό καλλιτέχνη Βασίλη Λέκκα, συνοδεία του κιθαρίστα Μανώλη Ανδρολιδάκη.
Θα χαρούμε να επισκεφθείτε το περίπτερό μας (αίθουσα 6 , διάδρομος Ζ περίπτερο 20-22), να γνωρίσετε το Νομό μας μέσα από το πλούσιο εποπτικό υλικό που διαθέτουμε, ένα τόπο που τον διακρίνει η φύση, η παράδοση και οι σύγχρονες υποδομές.

Σχετικά Άρθρα