slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Το Σύριζα Ξάνθης κατά του Σαλτούρου!  Τον φοβούνται

Σας πήραμε χαμπάρι 

Για επικίνδυνο λαϊκισμό και τυχοδιωκτική άσκηση της εξουσίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Ν. Ξάνθης. Ασφαλώς και η κριτική που εκπορεύεται από τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δεν θα τύχαινε σχολιασμού, εάν θεωρούσαμε ότι αποτελεί απλώς και μόνο την εκδήλωση του πολιτικού του καιροσκοπισμού. Ενός πολιτικού καιροσκοπισμού που ωθεί πολιτευτές της κατηγορίας του να συντάσσονται με αυτόν που θεωρούν επικρατέστερο για την εξουσία, μεταπηδώντας με  την ευκολία επικοντιστή από τον έναν πολιτικό χώρο στον άλλο.

Δεν θα σχολιάζαμε, επίσης, ούτε την αστειότητα της δήλωσής του ότι αποτέλεσε τον  προστάτη των ευάλωτων, όταν κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου το 1/3 των Ελλήνων φτωχοποιήθηκε βίαια και πολίτες συνωστίζονταν ταπεινωμένοι για να αρπάξουν μια σακούλα με πορτοκάλια, που τους πετούσαν από τα φορτηγά οι αγρότες. Δεν θα το σχολιάζαμε παρά τη θρασύτητα της προεκλογικής του δήλωσης.

Αυτό που μας ώθησε, όμως, να ασχοληθούμε δημόσια με την εν λόγω δήλωση δεν είναι τα πρόσωπα. Είναι η πολιτική επιλογή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να απορροφήσει τον χώρο του εναπομείναντος  ΠΑΣΟΚ, αλλά, ακόμη, και να συνεργαστεί μαζί του προκειμένου να ανακαταλάβουν από κοινού τη διακυβέρνηση της χώρας. Όπως και τότε, το  2012, που βρεθήκανε στο ίδιο κυβερνητικό μετερίζι, όπως είπε ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο ΚΙΝΑΛ. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου, λοιπόν, η θρασύτητα της δήλωσής σας. Έτσι κι αλλιώς έχετε το now how. Ο κυβερνητικός συνεταιρισμός Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ το 2012 σας έδειξε τον δρόμο. Ένα συνεταιριλίκι που σας κράτησε στην εξουσία ως «νόμιμους ιδιοκτήτες» αυτής της χώρας, αλλά έδωσε πολλά δεινά και ταλαιπωρίες  στον ελληνικό λαό. Γιατί, πολύ απλά  η συγκυβέρνησή σας στράφηκε εναντίον των δικαιωμάτων των πολλών για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων. Γι’ αυτό είστε οι εκλεκτοί των ΕΛΙΤ, των μιντιαρχών και ενός παρασιτικού επιχειρηματικού κατεστημένου που σας περιμένει στην εξουσία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά σας έχουμε πάρει χαμπάρι!

Από το Γραφείο Τύπου του Σύριζα Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα