slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Το πρόγραμμα του 19 ου FESTIVAL  ΠΛΑΙ ΣΤΟ ΚΥΜΑ 2019 από 26 έως και 28 Ιουλίου στην Κεραμωτή

Ο Δήμος  Νέστου σε συνεργασία με την Nota Theatrale  παρουσιάζει το 19ο καλοκαιρινό μουσικό Φεστιβάλ ‘’Πλάι Στο Κύμα’’ έναν θεσμό χρόνων  σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Κεραμωτής έμπροσθεν του Δημοτικού camping Κεραμωτής , έναν μοναδικό προορισμό απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς με τις βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες του και  τα συμπλέγματα λιμνών, που συνθέτουν έναν σπάνιο και πλούσιο υδροβιότοπο.

Το φετινό Festival ‘’Πλάι Στο Κύμα’’ 2019 υπόσχεται ένα μαγευτικό τριήμερο! Αρχίζει δυναμικά την Παρασκευή 26 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει καταξιωμένους καλλιτέχνες της ποπ, λαϊκής ,έντεχνης και ποπ  μουσικής.

 

Συνοπτικά το πρόγραμμα του φετινού festival 2019 :

Παρασκευή 26 Ιουλίου

ΜΕΛΙΣΣΕΣ

Μπορεί να μην έχουν συμπληρώσει ακόμα ούτε 10 χρόνια στην δισκογραφία παρόλα αυτά οι ΜΕΛΙΣΣΕΣ μπορούν να χαρακτηριστούν ως ένα από τα πιο επιτυχημένα, αν όχι το πιο επιτυχημένο, συγκροτήματα της χώρας. Η δημιουργία τους πραγματοποιήθηκε το 2008 και από τις πρώτες τους κιόλας εμφανίσεις έδειξαν ότι ήρθαν για να μείνουν. Ο Χρήστος, ο Ιάκωβος, ο Θάνος και ο Κώστας, κάθε φορά που έβγαιναν στην σκηνή καθήλωναν το κοινό με την απίστευτη ενέργειά τους αλλά και με το εντυπωσιακό τους πρόγραμμα το οποίο βασιζόταν κυρίως σε μουσικές από το εξωτερικό. Λίγο καιρό αργότερα, στην παρέα τους μπαίνει ο Παντελής και κάπου εκεί έρχεται και το όνομα «ΜΕΛΙΣΣΕΣ».

Σύντομα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα κομμάτια τους τα οποία γνωρίζουν αμέσως την καθολική αποδοχή του κοινού και το συγκρότημα αρχίζει να αποκτά φανατικούς θαυμαστές. Κάπως έτσι θα κυλήσουν και τα επόμενα χρόνια τα οποία θα φέρουν τεράστιες επιτυχίες όπως «Κρυφά», «Δεν μπορούμε να ‘μαστε μαζί», «Έλεγες», «Το κύμα», «Η μόνη επιλογή» και πολλές ακόμα οι οποίες αποτελούν πια αναπόσπαστο κομμάτι από το πρόγραμμά τους. Όπως ήταν αναμενόμενο ήρθαν και οι μεγάλες συνεργασίες οι οποίες έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στο συγκρότημα. Οι περιοδείες έχουν γίνει η αγαπημένη τους συνήθεια, αφού σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται κάνουν τα πάντα για να βρεθούν κοντά στους χιλιάδες θαυμαστές τους στην επαρχία.

Opening Act:

Mice The Swing Band

Η μουσική αποτελεί για την μπάντα μας τον προσφορότερο τρόπο για τη γνωριμία μας με το κοινό. Ωστόσο, λίγα λόγια ποτέ δεν έβλαψαν κανένα, οπότε ας συστηθούμε. Είμαστε οι « Mice the swing band», ένα επταμελές συγκρότημα από την Κομοτηνή. Ο συνδετικός μας κρίκος είναι αναμφίβολα η αγάπη μας για τη μουσική, τη δημιουργία και την αναγέννηση του παλιού μέσα από το νέο. Στην πλειονότητα μας είμαστε απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, οπότε η σχέση μας με τη μουσική ξεκινά από τα μαθητικά μας χρόνια. Αυτό που παρουσιάζεται ως ενδιαφέρον είναι ο τρόπος που οδηγηθήκαμε στη συγκρότηση του μουσικού μας σχήματος. Θα ακουστεί σαν κλισέ αλλά είναι η αλήθεια… η μουσική μας έφερα κοντά. Το 2015 ενώσαμε τις δυνάμεις μας για μια και μοναδική εμφάνιση στα πλαίσια μιας τοπικής εκδήλωσης. Το μεράκι και η αγάπη για το αντικείμενο έφεραν την καλή συνεργασία. Η συνέχεια αποτυπώθηκε στην απήχηση προς το κοινό και κάπως έτσι άρχισαν οι προτάσεις για εμφανίσεις και συνεργασίες.

Στα χρόνια που ακολούθησαν δουλέψαμε σκληρά, καλλιεργήσαμε σχέσεις συντροφικότητας ανάμεσά μας και διαμορφώσαμε μια προσωπική ταυτότητα. Κι όλα αυτά με κοινό οδηγό το πάθος και την αγάπη για τη μουσική δημιουργία. Η μουσική μας ταυτότητα προσδιορίζεται κυρίως από την τζαζ και τη swing. Με μεγάλη αγάπη και προσήλωση επιδιώκουμε το πάντρεμα ρεμπέτικων και λαϊκών κομματιών σε μια προσπάθεια να αναγεννήσουμε το παλιό διατηρώντας την αίγλη του και προσδίδοντας το προσωπικό μας ύφος. Στις διασκευές μας μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ήχους της ροκαμπίλι Αμερικής του ΄50 αλλά και της ρετρό Γαλλίας της δεκαετίας του ΄30. Τα ακούσματά μας και οι δημιουργίες μας γνώρισαν την αποδοχή του κοινού και ενέπνευσαν περαιτέρω το όραμά μας. Το ταξίδι μας στο χώρο μετρά πια πολλές εμφανίσεις και live σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ξεχωριστές στιγμές για την μπάντα μας αποτελούν η διασκευή του κομματιού «όπως παλιά» που το ερμηνεύει ο Βασίλης Καρράς με τον οποίο είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε στη συναυλία του τον Αύγουστο του 2017, η διασκευή του κομματιού «δεν μιλώ για μια νύχτα εγώ» με ερμηνεύτρια την Ελευθερία Αρβανιτάκη καθώς και οι εμφανίσεις μας μέσα στο 2018 στο Φεστιβάλ Τυχερού δίπλα στον Μιχάλη Χατζηγιάννη και στο Φεστιβάλ Φαναρίου με την Έλενα Παπαρίζου.

Σάββατο 27 Ιουλίου

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ

 Υποδεχόμαστε τη δημοφιλή τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα και δεκαπενταμελή ορχήστρα σε μια μεγάλη συναυλία της.

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια με την μελωδική φωνή που έχει συνεργαστεί με πολλά ονόματα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, όπως το Δημήτρη Μητροπάνο και τον Πασχάλη Τερζή και έχοντας δεκαπέντε προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της θα βρεθεί στην κεντρική σκηνή του festival  Πλάι Στο Κύμα του Δήμου Νέστου  για μια μοναδική συναυλία.

 

Opening Act:

Δημήτρης Χριστοδουλάκης

O Δημήτρης Χριστοδουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής. Πήρε το μικρόβιο του τραγουδιού από τον πατέρα του ο οποίος ήταν γνωστός τραγουδιστής της περιοχής και από την ηλικία των 18 άρχισε να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα και μουσικές σκηνές. Εχει εμφανιστεί δίπλα σε γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Φανή Δρακοπούλου και μεγάλες πίστες της Θεσσαλονίκης αλλά και στην επαρχία(Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, κ.α.). Κορυφαία στιγμή στην πορεία του ήταν η εμφάνιση στο rising star με την ομάδα του Αντώνη Ρέμου αλλά και η επιλογή του τελευταίου του τραγουδιού με τίτλο «Zήτημα Ζωής» από τους δημιουργούς της τηλεοπτικής σειράς ¨ Το Τατουάζ¨ να συμπεριληφθεί σε σκηνή της δημοφιλούς σειράς. Ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης έχει ηχογραφήσει και οπτικοποιήσει 5 τραγούδια (Χαράματα, Μην της πείτε, Θα σου λείψω, Πώς να μην σ’αγαπώ, Ζήτημα Ζωής) και ανήκει στο δυναμικό της Prime Productions του Κυριάκου Παπαδόπουλου

 

Κυριακή 28 Ιουλίου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ

Ο Στέλιος Ρόκκος είναι έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός που γεννήθηκε στη Λήμνο. Ξεκίνησε να τραγουδά και να παίζει κιθάρα επαγγελματικά το 1984.Από τότε έχει κυκλοφορήσει πάνω από 18 άλμπουμ, τα περισσότερα από τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Το μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών που έχει ερμηνεύσει είναι σε δικούς του στίχους και μουσική.

Αναμφίβολα ο Στέλιος Ρόκκος έχει όλο το πακέτο για να χαρακτηρίζεται γνήσιος καλλιτέχνης και σταρ. Εχει απίστευτη ενέργεια και μοναδική επικοινωνία με το κοινό. Αγγίζει την καρδιά του κοινού με την υπέροχη φωνή του και την εκπληκτική του ερμηνεία. Σε κάθε εμφάνιση του επιβεβαιώνει το τεράστιο ταλέντο του και καταθέτει την δική του ταυτότητα.

Στο παρελθόν συνεργάστηκε με πολλά ονόματα όπως ο Αντώνης Ρέμος, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Πάριος, ο Πασχάλης Τερζής, ο Σάκης Ρουβάς, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Βασίλης Καρράς και πολλοί άλλοι.

Επίσης το 2002 μοιράστηκε την σκηνή με τον διεθνούς φήμης συνθέτη Goran Bregovic.

Ο χειμώνας που πέρασε βρήκε τον Στέλιο να μοιράζεται την σκηνή με τον Σάκη Ρουβά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ελάτε όλοι λοιπόν σε ένα μεγάλο πάρτι σε μια ακόμα περιοδεία, γεμάτη ενέργεια, κέφι και διασκέδαση.

Opening Act:

Dj Stavros Theocharidis

 

Ώρα Προσέλευσης: 20:30 / Ώρα Έναρξης:21:00 (Opening act)

              Τιμές Εισιτηρίων:

Παρασκευή 26  Ιουλίου  

ΜΕΛΙΣΣΕΣ

 

Είσοδος 14 / προπώληση 12 (10 ευρώ τα πρώτα 250)
Σάββατο 27  Ιουλίου 

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ

 

Είσοδος 14 / προπώληση 12 (10 ευρώ τα πρώτα 250)
Κυριακή 28 Ιουλίου 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ

Είσοδος 14 / προπώληση 12 ευρώ (10 ευρώ τα πρώτα 250)
Εισιτήριο τριημέρου 30 ευρώ

 

 

     Σημεία Προπώλησης:

Καβάλα: Αερικό café bar (Ερυθρού Σταυρού 12)

Χρυσούπολη Καβάλας: κατάστημα La Bellezza (Αγ. Δημητρίου 1)

Κεραμωτή: Δημοτικό Camping Κεραμωτής

Δράμα: κατάστημα Γρανάζι Kids( 19ης Μαίου 89)

Κομοτηνή: Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο (Δημοκρίτου 7)

Ξάνθη: Studio Italos(Τσιμισκή 10)

Θάσος: Billias Travel Service Λιμένας Θάσου & Open Café  Σκάλα Ποταμιάς

Αλεξανδρούπολη:  Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη (Ανδριανουπόλεως και Καβύρη Γωνία)

 

 

Πληροφορίες Μετακίνησης:

– ΚΤΕΛ Νομού Έβρου – www.ktelevrou.gr
Αλεξανδρούπολη 25510.26479

– ΚΤΕΛ Νομού Ροδόπης  – www.ktelrodopis.gr
Κομοτηνή 25310.22912

– ΚΤΕΛ Νομού Καβάλας – www.ktelkavalas.gr
Καβάλα 2510.222294 & 2510.223593

– ΚΤΕΛ Νομού Ξάνθης – www.ktelxanthis.gr
Ξάνθη 25410.27200

– KTEΛ Νόμου Δράμας – www.kteldramas.gr
Δράμα 2521.032421

Σταθμός «Μακεδονία» (Θεσσαλονίκη) ~ www.ktelmace

Σταθμαρχείο: 25410.27200 – ΟΣΕ ~ www.ose.gr || www.trainose.gr

Σταθμαρχείο Θεσσαλονίκης: 2310.599421

Διαμονή Camping Κεραμωτής : 25913-50117

 

                                  Περισσότερες πληροφορίες:            

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  6982055086-6945940051

Facebook: https://www.facebook.com/summerfestivals2019/

email: [email protected]

 

 

 

Σχετικά Άρθρα