slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Το ΠΑΜΕ Ξάνθης στο πλευρό των συμβασιούχων δασεργατών των Δασαρχείων Ξάνθης και Σταυρούπολης

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους συμβασιούχους δασεργάτες των Δασαρχείων Ξάνθης και Σταυρούπολης που συγκεντρωθήκαν σήμερα το πρωί  έξω από το Εργατικό Κέντρο στα πλαίσια της σημερινής πανελλαδικής στάσης εργασίας  της ΟΣΕΑΔΕ.

«Μόνιμες δουλειές για να μη χαθούν δάση και ζωές» και «Όχι στην ανεργία – Δικαίωμα στην εργασία» ήταν τα πανό των εργαζομένων που αντιδρούν στις απολύσεις περίπου 5000 συμβασιούχων στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Κώστας Βογιατζής, εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

Οι δασεργάτες σε όλη την χώρα σήμερα απαίτησαν από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους για 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων των 5.066 συμβασιούχων των «κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας στις Δασικές Υπηρεσίες. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε όλες τις υπηρεσίες σε αορίστου χρόνου, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Άρση όλων των νομικών περιορισμών στη μετατροπή των συμβάσεων των «ευέλικτων» εργαζομένων σε αορίστου χρόνου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυξήσεις στους μισθούς και αναπλήρωση όλων των απωλειών. Υπογραφή ΣΣΕ. Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων του Κτηματολογίου.

Σχετικά Άρθρα