Γενική

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ



Ηρθε ο Βάργκας, φουλάρει για φορ

Την ώρα που ο Μανόλο Χιμένεθ και οι παίκτες του πανηγύριζαν τη δύσκολη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ο Φαμπιάν Βάργκας πατούσε το πόδι του επί ελληνικού εδάφους.

Η πτήση της Iberia από τη Μαδρίτη που μετέφερε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ προσγειώθηκε χθες το βράδυ έξι λεπτά πριν από τις έντεκα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μετά από περίπου 20′ ο Κολομβιανός μεταφέροντας δύο μεγάλες αποσκευές -δείγμα του ότι ήρθε για μόνιμη εγκατάσταση- έκανε την εμφάνισή του από την πύλη Β. Εμφανώς κουρασμένος ο 31χρονος μέσος αρχικά φάνηκε να ξαφνιάζεται από τα φλας, στη συνέχεια όμως χαλάρωσε και απόλαυσε τη θερμή υποδοχή που είχε από λιγοστούς φίλους της ΑΕΚ που έτυχε να βρίσκονται στην αίθουσα αφίξεων. Μάλιστα, ένας εξ αυτών φρόντισε να τον προϋπαντήσει με την έκφραση «ΑΕΚάρα», ενώ στη συνέχεια του έδειξε και την κάρτα διαρκείας για τα ματς των «κιτρινόμαυρων».

Ο Βάργκας απόλαυσε το θερμό καλωσόρισμα, όμως αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση, με τον Ελληνα μάνατζέρ του, Φώτη Μαραγκό, που τον συνόδευε να ανάβει κόκκινο: «Αφήστε τον, είναι κουρασμένος». Αλλωστε και από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ είχαν ζητήσει να μη γίνουν δηλώσεις πριν από την επίσημη παρουσίαση του παίκτη.

Η χθεσινή ημέρα ήταν αρκετά γεμάτη για τον Βάργκας, αφού ολοκληρώθηκαν κάποιες λεπτομέρειες με την ανταλλαγή των τελευταίων mail για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του, ενώ σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατά πρώτο λόγο τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια την υπογραφή του συμβολαίου του (έχει ήδη υπογραφεί προσύμφωνο). Η διάρκεια της συνεργασίας θα είναι 1+1 χρόνος, με το συμβόλαιο να ανανεώνεται αυτόματα με τη συμπλήρωση συγκεκριμένου αριθμού συμμετοχών.

Φουλάρει για επιθετικό

Με την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ να έχει επιτευχθεί, στην ΑΕΚ πλέον στρέφονται στην κάλυψη του κενού στην επιθετική γραμμή. Βέβαια, ο χρόνος που χάθηκε είχε ως αποτέλεσμα και την απώλεια του Ταμούδο -που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σήμερα αναμένεται να υπογράψει στη Ράγιο Βαγεκάνο- ο οποίος ήταν ο μεγάλος στόχος του Χιμένεθ, έχοντας εκφράσει την επιθυμία του να τον έχει στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Πλέον αναμένεται να ενεργοποιηθεί το plan Β που περιλαμβάνει στόχους από την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ παράλληλα παρακολουθούνται και οι εξελίξεις σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, με τις περιπτώσεις των Μπρέσκα, Μόνχε, Ούμπιντες αλλά και του Μαρτίν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ενωσης. Ολα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν στη συνάντηση που αναμένεται να έχουν σήμερα Χιμένεθ, Αδαμίδης και Γκρέταρσον.

Σχετικά Άρθρα