slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Το μήνυμα του Βουλευτή Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη για τον εορτασμό των 100ων Ελευθερίων της Ξάνθης 

Με την συμπλήρωση ενός αιώνα από την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στην Ξάνθη και την ένωση με την μητέρα Ελλάδα, η Ξάνθη της ιστορίας και του Πολιτισμού, με εκδηλώσεις χρέους, μνήμης και τιμής, παρουσία της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, γιορτάζει την απελευθέρωσή της.

Σήμερα,  η μνήμη όλων επιστρέφει σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε το μέγιστο αγαθό, την ελευθερία, και την εδαφική ακεραιότητα.

Ο εορτασμός των 100ων Ελευθερίων δίνει τη δυνατότητα σε όλους να στρέψουμε το βλέμμα στο χτες και να διδαχθούμε από αυτό.

Όμως αυτή τη τόσο σημαντική μέρα, θα πρέπει να αναλογιστούμε και να αξιολογήσουμε το σήμερα. Να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, να ξαναδώσουμε στους νέους μας ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Σε μια Ελεύθερη και Δημοκρατική χώρα, που υπηρετεί τις πανανθρώπινες αξίες, που σέβεται τον άνθρωπο, στην Ελλάδα της δημιουργίας και της αξιοπρέπειας όλοι έχουμε λόγο, αλλά και ευθύνη.

Με ενότητα και ομοψυχία, με περηφάνια και αισιοδοξία, είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας.

Εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση μας, νιώθουμε σίγουροι για τον εαυτό μας, περήφανοι για τη διαδρομή μας και αισιόδοξοι για το μέλλον.

Ένα είναι βέβαιο, το έθνος μας μεγαλουργεί πάντα μόνο όταν είναι ενωμένο!

Χρόνια Πολλά Ξάνθη Ελευθέρα!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα.

 

Σπύρος Τσιλιγγίρης

Βουλευτής Ν. Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα