slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

 Το ΚΚΕ Ξάνθης καταγγέλλει τις παρατάξεις του Δήμου Ξάνθης γιατί δεν υιοθέτησαν το ψήφισμά του ια το ΝΑΤΟ

Καταγγέλλουμε τη στάση των παρατάξεων του Δήμου Ξάνθης που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οι οποίες ενιαία αρνήθηκαν να στηρίξουν το ψήφισμα καταδίκης της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ» που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, αρνούμενες να  παραπεμφθεί σε αρμόδια επιτροπή ψηφισμάτων, κατά την συνήθη προσφιλή διαδικασία που ακολουθείται για τα ψηφίσματα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα γενικότερα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά ζητήματα δεν αφορούν το Δημοτικό συμβούλιο.

Η στάση αυτή είναι υποκριτική όταν μάλιστα λίγα λεπτά πριν παρέπεμψαν στην επιτροπή ψηφισμάτων ψήφισμα καταδίκης της επέμβασης της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία, ένα ψήφισμα μάλιστα  που βγάζει λάδι τον ρόλο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, αλλά και των Ελληνικών αστικών κυβερνήσεων στις πολεμικές συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τους ανταγωνισμούς μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων για το μοίρασμα του ορυκτού πλούτου της περιοχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο ψήφισμά της πρότεινε ο Δήμος Ξάνθης να υιοθετήσει τα εξής: Να καταγγελθεί τώρα η “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ”, να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις, να μην γίνει η ΝΑΤΟική βάση στην γειτονική μας Αλεξανδρούπολη. Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης καλεί το λαό της Ξάνθης να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματά από την σύμπλευση όλων τους (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ  -ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ)  και να βρίσκεται σε ετοιμότητα γιατί οι επικίνδυνοι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί και το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς συνεχίζονται, οι πολεμικές εστίες στην περιοχή μας αυξάνονται δημιουργώντας καραβάνια προσφύγων. Να απαιτήσουμε το ξήλωμα όλων των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων. Να μην εγκατασταθεί η νέα βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, βάση που μετατρέπει και τον Δήμο μας σε μαγνήτη κινδύνων στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής διαμάχης που δυναμώνει. Να στηρίξουμε την καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία που πραγματοποιείται από την Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης, σωματεία και άλλους φορείς, έτσι ώστε να φτάσει σε κάθε γειτονιά, χωριό σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, παντού!

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Σχετικά Άρθρα