slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Το ευχαριστήριο του Δημάρχου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Περιαστικό άλσος της Ξάνθης

Ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχαριστεί θερμά για την άμεση κινητοποίηση, την Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης, την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης,  το Δασαρχείο Ξάνθης και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης , προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά  που ξέσπασε σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019  στις 15:15, στο περιαστικό άλσος της Ξάνθης προς τη Σταυρούπολη.

Η άμεση, συντονισμένη και συγκροτημένη επέμβαση των εμπλεκομένων είχε σαν αποτέλεσμα την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε περίπου 30 λεπτά, πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις στο  ευαίσθητο πευκοδάσος της περιοχής και τελικά έπληξε περίπου 500 τ.μ. με έρπουσα συμπεριφορά,  χωρίς να επηρεάσει  δέντρα, ενώ κινητοποιήθηκαν 4 οχήματα και 12 άντρες της Π.Υ.

Από τον Δήμο Ξάνθης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Ιωάννης Ζερενίδης και ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης ήταν από την πρώτη στιγμή στο συμβάν, ενώ συνεργεία της ΔΕΥΑΞ έκαναν άμεσο έλεγχο πληρότητας και λειτουργικότητας των δεξαμενών που βρίσκονται πλησίον του σημείου.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα των υπηρεσιών είναι σε πρώτη προτεραιότητα και θα εργαζόμαστε πάντα προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης.

Σχετικά Άρθρα