Επιστολές Τελευταία Νέα

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ή αλλιώς επιδότηση της μιζέριας

komnhnos

Κείμενο από τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

Βασική οικονομική και κοινωνική αρχή είναι πως, ότι θέλεις να αναπτύξεις το επιδοτείς. Επιδοτεί π.χ. το κράτος τη βιοτεχνία ή τον τουρισμό, για να αναπτύξει τους κλάδους αυτούς της οικονομίας.

Εάν επιδοτείς την αγροτική παραγωγή – την ποσότητα που παράγεται δηλαδή, τότε θα αναπτυχθεί η παραγωγή. Εάν αντίθετα επιδοτείς τα στρέμματα, τότε τα στρέμματα θα αυξάνονται, αλλά γεννήματα δε θα βλέπεις. Αυτό δηλαδή που συνέβη με τον αγροτικό μας τομέα τα τελευταία σαράντα χρόνια των ΕΟΚικών επιδοτήσεων.

Εάν λοιπόν τη μιζέρια επιδοτείς, τη μιζέρια θα πολλαπλασιάσεις. Αληθινή ή γιαλαντζί δεν έχει σημασία. Εσύ σαν πολιτικός θα πάρεις τον τίτλο του σοσιαλιστή του συμπαραστάτη των αδυνάτων.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι, έτσι όπως εκμαυλίστηκε αυτός ο λαός, έτσι όπως έχασε κάθε αίσθηση αξιοπρέπειας, έτσι όπως έμαθε στη λούφα και την παραλλαγή, οι περισσότεροι θα βάλουν το μανδύα του φτωχού και αναξιοπαθούντα για να πάρουν κι αυτοί το επίδομα της μιζέριας.

Τώρα που σε μια εποχή κρίσης, όπου το ΑΕΠ της χώρας έπεσε κατά 30-40% από αυτό το πλασματικό έστω του 2008. Όπου τα εισοδήματα όσων εργάζονται έχουν πέσει και αυτά ανάλογα.

Αποφασίζει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην καταβολή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και το που θα βρει τα λεφτά είναι άλλη ιστορία.

Ελάχιστου εισοδήματος που θα κινείται από 200€ συν 100€ για τη γυναίκα και για κάθε ενήλικο παιδί ή συν 50€ για τα ανήλικα παιδιά. Δηλαδή για μια οικογένεια με δύο παιδιά θα έχουμε 200+100+(2Χ50)=400€/μήνα. Άρα αν έχουμε 500.000 οικογένειες Χ 400€ Χ 12μήνες = 2,4 δις ευρώ.

Έτσι μια οικογένεια θα παίρνει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 400Χ12=4800€, και αν προσθέσει και άλλα επιδόματα, όπως κοινωνικό μέρισμα άλλα 1000€ και επίδομα παιδιών άλλα 1000€ και ίσως και κάνα δυο άλλα επιδόματα, τότε μπορεί να μαζέψει 8-9 χιλιάδες ευρώ.

Μα τότε αγαπητοί μας πολιτικοί κυβερνήτες και υποψήφιοι τέτοιοι, ο οικογενειάρχης γιατί να βγει να πάει να δουλέψει. Αφού σήμερα δουλεύοντας μπορεί να πάρει περίπου 400-500€/μήνα, δηλαδή περίπου 5-6 χιλιάδες ευρώ το χρόνο!

Αγαπητοί λοιπόν απατεώνες πολιτικοί κυβερνήσαντες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), όταν δανειζόσασταν αφειδώς και “ταΐζατε” αναιτίως τους νεοέλληνες και ψιλό- ή χοντρό-κλέβατε (όρα Άκης). Όταν εσείς λαϊκιστές απατεώνες αριστεροί-αριστεριστές-προοδευτικάριοι, την ίδια στιγμή που οι άλλοι σκόρπαγαν αναιτίως τα δανεικά χρήματα και ταυτόχρονα κατέστρεφαν κάθε παραγωγική δομή (επιχείρηση, βιοτεχνία, αγρότη κλπ), εσείς φωνάζατε να σκορπιστούν περισσότερα αναίτια χρήματα (αναίτια χρήματα = χρήματα χωρίς αιτία, χωρίς να τα δουλέψεις, χωρίς να κουραστείς, χρήματα που παίρνεις γιατί ξύνεις…).

Τότε λοιπόν απατεώνες πολιτικοί βάλατε σταθερές βάσεις α) για να εκμαυλίσετε τον άλλοτε περήφανο και εργατικό Ελληνικό λαό (όρα Έλληνες μέχρι και το ’80) και β) για να φτωχοποιήσετε στη συνέχεια τον Ελληνικό λαό.

Έτσι σήμερα να έχετε τη χαρά της διαχείρισης ενός φτωχοποιημένου και εκμαυλισμένου λαού που εύκολα τον σέρνετε πίσω από τις λαϊκίστικες κορώνες σας, υποσχόμενοι πάλι νέα εποχή με “λαγούς με πετραχήλια”.

Με λύπη και αγανάκτηση παρακολουθούμε αυτά τα 5-6 χρόνια της κρίσης, ότι το 90% των συζητήσεων-προτάσεων από πολιτικάντες και μεγαλοδημοσιογράφους στα ΜΜΕ είναι για το ποιος θα δώσει πιο πολλά στους “φτωχούς”, αυτούς τους εκμαυλισμένους, χωρίς ταυτόχρονα να πάρει φόρους από τους “μικρούς και μεσαίους”, αλλά μόνο από τους πολύ “πλούσιους”.

Κανείς όμως δεν ψάχνει ή προτείνει σοβαρά, πώς θα βρούμε τον τρόπο ώστε να δουλέψουν οι 1,5 εκατομμύρια άνεργοι νεοέλληνες.

Γιατί πώς να το κάνουμε αγαπητά λαμόγια, μόνο με τη δουλειά παράγεται εισόδημα, αγαθά, πλούτος.

Αντί λοιπόν να ελεείτε με επιδόματα, καλύτερα να σχεδιάσετε μια πολιτική οικονομικής ανάπτυξης και να δώσετε τα λεφτά αυτά στην κατεύθυνση αυτή. Αντί λοιπόν να επιδοτείτε τη μιζέρια, επιδοτήστε την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις. Δώστε ευκαιρίες δουλειάς σε όλους τους Έλληνες για να βρουν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια τους. Ξέρουμε ότι αυτό δεν βολεύει τη “Δημοκρατία σας” και την ψηφοθηρία σας.

Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο τόπος και αυτοί οι άνθρωποι, αν σωστά οδηγηθούν μπορούν να διαπρέψουν και όχι να αποτελούν το όνειδος της παγκόσμιας κοινότητας.

Οι Ομάδες Κοινωνικής Δράσης θέλοντας να συμβάλλουν και πρακτικά στην κατεύθυνση αυτή, είναι στη διάθεση πολιτών που θέλουν να πορευτούν με προσπάθεια και αξιοπρέπεια να βρουν ή να δημιουργήσουν μια δουλειά για να ζήσουν την οικογένειά τους.

Συνέλληνες, πετάξτε τον ραγιαδισμό, υπάρχει ο δρόμος της προσπάθειας, της δημιουργίας, της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας.

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

Υπεύθυνοι θέματος

Τίνας Δήμος – Οικονομολόγος, Ιωάννινα

Κομνηνός Γιώργος – Οικονομολόγος, Ξάνθη

Παρχαρίδης Βασίλης – Οικονομολόγος, Καβάλα

 

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο 2541062619 ή στο e-mail: [email protected] ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis) ή στο http://omadeskinonikisdrasis.blogspot.gr/

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Σχετικά Άρθρα