Κόμματα Τελευταία Νέα

Το απόγευμα της Τετάρτης παρουσιάσθηκε και επίσημα το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ Ξάνθης

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγροτοκτηνοτρόφους, τους νέους και τις νέες τη Ξάνθης και σας καλούμε αποφασιστικά να ενισχύσετε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.

Κάντε την πείρα σας, τα καθημερινά σας βιώματα το κριτήριο για την ψήφο σας.

Από ψέματα χορτάσατε. Από τα λεφτά υπάρχουν του ΠΑΣΟΚ, το ΖΑΠΕΙΟ 2 της ΝΔ μέχρι τα σκισμένα μνημόνια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα κόμματα του μονόδρομου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης τάξανε μια χίμαιρα στο λαό.

Πως είναι δυνατόν μέσα στη συμμαχία των λύκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καθορίζει από το τι θα βάλεις στο χωράφι σου μέχρι πώς θα είναι οι εργασιακές σχέσεις κι αν θα πάρεις σύνταξη ζωντανός να ζήσεις σαν άνθρωπος.

Πως είναι δυνατόν η ανάπτυξη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων να σημάνει αυξήσεις σε μισθούς, συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Κι εδώ στην Ξάνθη έχουμε μεγάλη εμπειρία για το τι σημαίνει λειτουργία της οικονομίας για τα κέρδη των λίγων, τι σημαίνει καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.

Έχουμε ζήσει

Τη χαρτοβιομηχανία ΝΤΙΑΝΑ να κλείνει και 120 οικογένειες για χρόνια να περιμένουν ακόμα τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα τους.

Την ΑΛΟΥΜΥΛ σε μια νύχτα να κλείνει και δεκάδες εργαζόμενοι να μένουν στο δρόμο.

Την καπνοβιομηχανία ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ σε μια νύχτα να παίρνει μηχανήματα και να φεύγει.

Τη VENUS να συρρικνώνεται συνέχεια, με συνεχείς απολύσεις το τελευταίο διάστημα.

Και επειδή ο κατάλογος δεν έχει τέλος, σας καλούμε να σκεφτείτε μήπως οι ιδιοκτήτες τέτοιων επιχειρήσεων δεν έχουν επιδοτηθεί για να ανοίξουν εργοστάσια στα Βαλκάνια (να και από πού δημιουργήθηκε το χρέος), μήπως δεν έχουν εξασφαλιστεί και τα τρισέγγονά τους.

Ταυτόχρονα, πέρα από τις επιχειρήσεις που κλείσανε, όχι βέβαια εξαιτίας των αγώνων που γίνανε σε αυτές, έχουμε στην Ξάνθη και την εμπειρία αυτού που λέμε καπιταλιστική ανάπτυξη, αυτού που υπόσχονται ότι θα γίνει κάποια στιγμή, ότι θα ανοίξουν δουλειές.

Με συμβάσεις 1 μήνα σε δουλεμπορικά γραφεία και βαριά 340 το 6ωρο για όσους είναι πάνω από 25, με πλήρη εντατικοποίηση και ψυχική εξουθένωση εκατοντάδες Ξανθιώτες δουλεύουν στην E VALUE, την επιχείρηση που αναπτύσσεται και συνέχεια προσλαμβάνει.

15 – 20% περικοπές είχαν τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι στις μπαταρίες. Πάνω στα κομμένα τους μεροκάματα πάτησε η μεγάλη κερδοφορία και επέκταση της επιχείρησης. Βέβαια τώρα που υπάρχει κερδοφορία τα κέρδη δε μοιράζονται.

Πλειοψηφία πλέον γίνονται οι νέοι κάτω των 25 με 500ευρω στον Όμιλο Πλαστικών Θράκης, έναν όμιλο με 17 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο.

Στις περικοπές 10% που επέβαλε με Ένωση Προσώπων τα τελευταία χρόνια η ΡΟΔΟΠΗ και στις προσλήψεις με τις νέες κατώτερες συμβάσεις πατάει η κερδοφορία του ομίλου ΣΑΡΑΝΤΗ με εργοστάσιο κι αυτή στα Βαλκάνια.

Ανάπτυξη υπόσχονταν όταν ξεπουλούσαν τη ΣΕΚΑΠ και αντί για αυτό οι εργαζόμενοι ένιωσαν την εργοδοτική τρομοκρατία. ΄

Και ο κατάλογος με τα παραδείγματα του Νομού μας πως δεν συμβιβάζονται καπιταλιστικό κέρδος και αξιοπρεπής ζωή για τον εργαζόμενο δεν έχει τέλος. Είναι πολλά ακόμα στο νομό μας που λόγω χρόνου δεν μπορούμε να αναφέρουμε.

Ταυτόχρονα, οι εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Γερμανίας, Ολλανδίας, Δανίας, στις κατασκευές των Βαλκανίων και του Κατάρ, ζουν πως αυτό δεν είναι ελληνικό προνόμιο αλλά σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες ένας είναι ο θεός του κέρδους.

Αποτέλεσμα αυτού του δρόμου ανάπτυξης είναι οι χιλιάδες άνεργοι. Με 200.000 απούλητες κατοικίες την ώρα που χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν δικό τους σπίτι, πώς θα σηκωθεί οικοδομή αν δεν κερδίσει ο μεγαλοεργολάβος. Με εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα και μισθούς 200 -300 ευρώ στις διπλανές χώρες πώς θα ανοίξει δουλειές ο καπιταλιστής αν δεν δημιουργήθουν οι ίδιες συνθήκες και εδώ για να αυγαταίνει πιο γοργά τα κέρδη του.

Αποτέλεσμα αυτού του δρόμου ανάπτυξης είναι και η φοροαφαίμαξη των μικρών αυτοαπασχολούμενων, των μικρών αγροτοκτηνοτρόφων. Πώς θα συγκεντρωθεί ακόμα παραπάνω η γη, τα κοπάδια, πώς θα πάρουν τις δουλιές των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων οι μεγάλοι, αν δεν αναγκαστούν οι μικροί να ξεπουλήσουν γη, κοπάδια, να βάλουν λουκέτα κάτω από το βάρος των χρεών.

Νέα, νέε

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν την ανατροπής της σάπιας καπιταλιστικής κοινωνίας. Ο δρόμος της ανατροπής με τους εργαζόμενους στην εξουσία. Με τους εργαζόμενους να παίρνουν στα χέρια τους τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν και τον καρπώνεται σήμερα μια τάξη παρασίτων, με τους εργαζόμενους να βγάζουν την χώρα από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και να διαγράφουν μονομερώς το χρέος που οι ίδιοι δεν δημιούργησαν

Η ψήφος στο Κ.Κ.Ε κρατάει ανοιχτό το δρόμο της πραγματικής λύσης για το λαό και τη νεολαία. Κρατάει ζωντανή την ελπίδα πως μπορούμε να αντιπαλέψουμε τα μέτρα, μπορούμε να ανατρέψουμε τους εκμεταλλευτές, μπορούμε να πούμε το αυτονόητο πως η ιστορία δεν τέλειωσε στη βαρβαρότητα που ζούμε.

Στις 21 Σεπτέμβρη με όποιο συνδυασμό τα 5 κόμματα του 3ου βάρβαρου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΑΝΕΛ θα σηκώσουν τα μανίκια για να υλοποιήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις ομαδικές απολύσεις, τη σύνταξη στα 67 για αρχή και βλέπουμε για 70, το ξεκλήρισμα των μικρών αγροτοκτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων, τη φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων και μια σειρά ακόμα αντιλαϊκά μέτρα.

Στις 21 Σεπτέμβρη έξω από τις πύλες των εργοστασίων, στους εργασιακούς χώρους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στις εργατικές λαϊκές γειτονιές, στα χωριά οι κομμουνιστές θα είμαστε και πάλι εκεί για να οργανώσουμε την αντίσταση σε όλα αυτά τα μέτρα.

Αναλογιστείτε με τι κουράγιο θα αγωνιστείτε για να τα αντιπαλέψετε με ένα όσο γίνεται πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ που είπε την αλήθεια, δε φοβήθηκε το κόστος της επιλογής να μη θρέψει αυταπάτες, αλλά να επιμείνει σταθερά πως μόνο ο ίδιος ο οργανωμένος λαός μπορεί να δώσει τη λύση μπορεί και είναι στο συμφέρον σου να βγει όσο γίνεται πιο δυνατό από την κάλπη. Να γίνει μια πανίσχυρη εργατική λαϊκή αντιπολίτευση που θα ανοίξει το δρόμο της πραγματικής λύσης. Κρατώντας τις επιφυλάξεις σου, τις διαφορές σε κάποια ζητήματα σκέψου πως είναι στο δικό σου συμφέρον η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές.

Προσπέρασε το νέο ανάχωμα του ΣΥΡΙΖΑ 2 που για 7 μήνες κυβερνούσε, ψήφιζε ΠΝΠ.

Απομόνωσε τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χ.Α. Προβληματίσου γιατί τόσος καημός για τους έρμους τους εφοπλιστές με δεκάδες ερωτήσεις στη βουλή για να μη χάσουν τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμιά τους, γιατί με τα τόσα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους της Ξάνθης, στους αγροτοκτηνοτρόφους της Ξάνθης δεν βρήκαν μια ερώτηση να κάνουν, μια ανακοίνωση να βγάλουν.

Στις 20 Σεπτέμβρη σε καλούμε αφού τους δοκίμασες… Τώρα με το Κ.Κ.Ε γιατί υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής.

Στο ψηφοδέλτιό μας στην Ξάνθη για τις εκλογές συμμετέχουν συντρόφισσες και σύντροφοι γνωστοί από τους ταξικούς, τους κοινωνικούς αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Και με την ηλιακή του σύνθεση το ψηφοδέλτιό μας αναδεικνύει πως το σχεδόν εκατοντάχρονο Κ.Κ.Ε είναι το πραγματικά νέο. Γιατί απέναντι στο σάπια καπιταλιστική κοινωνία που ζούμε όπως λέει ο ποιητής Γ. Ρίτσος «ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου»

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου

Μαχαιρίδου Βούλα, 37 ετών, εργαζόμενη στις δημόσιες δομές πρόνοιας, κάτοικος της Γενισέας, μητέρα ενός παιδιού, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του Κ.Κ.Ε. Γνωστή στην τοπική κοινωνία από τη δράση της ως πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης, τη δράση της στο γονεϊκό κίνημα στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων για τα προβλήματα που προκύψανε για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, τη δράση της στις κινητοποιήσεις των παλιννοστούντων ενάντια στο κόψιμο των συντάξεων.

Ακολουθούν:

Βογιατζής Κώστας, 41 ετών, βιομηχανικός εργάτης, πατέρας 2 παιδιών, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Γραμματέας της Τ.Ε. Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. Γνωστός στην τοπική κοινωνία για τη συνδικαλιστική του δράση, απολυμένος για αυτήν. Εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη Διοίκηση του ΕΚΞ και γενικός γραμματέας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

Χατζόγλου Μουράτ, 28 ετών, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του Κ.Κ.Ε και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.

Ρόιδου Γιώτα, 35 ετών, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, μητέρα ενός παιδιού, από το Δέκαρχο. Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης.

Βουζαράς Γιάννης, 36 ετών, αυτοαπασχολούμενος, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του Κ.Κ.Ε και μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Σχετικά Άρθρα