Γενική

Το ΑΞΙΟΝ συγχαίρει τη μαθήτριά του Ζωή Τσαγγαλίδου

Στις 19 Νοεμβρίου 2011, η Τσαγγαλίδου Ζωή, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου των Σχολείων ΑΞΙΟΝ , ξεκινά τη διαδρομή της προς την επιτυχία με τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.),¨ΘΑΛΗΣ¨ (1η φάση διαγωνισμού) και φτάνει να κατακτά την κορυφή στις 21 Ιανουαρίου 2012 στον διαγωνισμό ¨ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ¨ (2η φάση) με το 1ο Πανελλήνιο βραβείο. Στην 3η και πιο δύσκολη φάση, διαγωνισμός ¨ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ¨ στις 3 Μαρτίου 2012 στην Αθήνα, διακρίνεται και κατατάσσεται στην 3η θέση Πανελληνίως ανάμεσα σε 24 συμμετοχές. Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα θέματα του τελευταίου διαγωνισμού ήταν θέματα ανωτέρου επιπέδου που απέχουν πολύ από το σχολικό επίπεδο.

Με αφορμή την επιτυχία της, το ΑΞΙΟΝ, επιβραβεύει και στηρίζει την προσπάθειά της , η οποία συνεχίζεται με τη συμμετοχή της στον προκριματικό διαγωνισμό Νέων (μαθητές Γυμνασίου) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Σάββατο 7 Απριλίου 2012. Σκοπός του προκριματικού διαγωνισμού είναι να επιλεγεί η εθνική ομάδα, από τους 6 πρώτους μαθητές (και 6 αναπληρωματικοί), που θα λάβει μέρος στην 16η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2012) .

Η διάκριση της Ζωής είναι ιδιαίτερα αξιέπαινη, για ένα ακόμη λόγο, σπανιότατα φτάνει στο Γ΄ επίπεδο αυτού του Μαθηματικού διαγωνισμού μαθητής ( μας είναι άγνωστο πότε άλλοτε κατέκτησε τέτοια θέση μαθητής της περιοχής μας).

Αρωγός στη συντονισμένη προσπάθειά της , είναι η καθηγήτριά της, μαθηματικός στο ΑΞΙΟΝ, κα. Στέλλα Ι. Ιωαννίδου. Τα Σχολεία ΑΞΙΟΝ, εύχονται όλες οι προσπάθειές της να αμείβονται με επιτυχίες.

Τι είναι οι διαγωνισμοί της Μαθηματικής Εταιρίας.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει κάθε χρόνο τέσσερις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς. Ο σκοπός τους είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Οι τέσσερις αυτοί διαγωνισμοί χαρακτηρίζονται με τα ονόματα: “ΘΑΛΗΣ”, “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”, “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” και ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

Ο πρώτος διαγωνισμός “ΘΑΛΗΣ” διενεργείται τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Παίρνουν μέρος μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων. Τα θέματα του διαγωνισμού είναι διαφορετικά για κάθε τάξη. Ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων και του ορισμού του αριθμού των επιτυχόντων προσδιορίζεται και η βάση για κάθε τάξη από τα μέλη της επιτροπής διαγωνισμών της ΕΜΕ. Οι επιτυχόντες μπορούν να συμμετάσχουν στον δεύτερο διαγωνισμό του επόμενου γύρου.

Ο δεύτερος διαγωνισμός “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” διενεργείται τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο, με θέματα διαφορετικά για κάθε τάξη. Έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος όσοι συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από τη βάση στο διαγωνισμό “ΘΑΛΗΣ”.

Ο τρίτος διαγωνισμός “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” διενεργείται τον Φεβρουάριο. Έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος όσοι επέτυχαν και στο δεύτερο διαγωνισμό “ΕΥΚΛΕΙΔΗ”.

Ο τέταρτος διαγωνισμός “ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ” διενεργείται αρχές Απριλίου χωρισμένος σε δύο κατηγορίες «Μικρών» και «Μεγάλων». Λαμβάνουν μέρος όσοι μαθητές βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» με σκοπό την επιλογή των ομάδων που θα συμμετάσχουν στις Βαλκανιάδες και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Συμμετοχές.

Αρχικά στη διοργάνωση συμμετέχουν περίπου 12.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, στο 2ο γύρο πέρασαν φέτος οι 2.000, απ΄αυτούς, στον 3ο γύρο έφτασαν οι 220 και η Ζωή συγκαταλέγεται στους 24 απ΄αυτούς που έφτασαν στον τελικό προκριματικό γύρο απ΄όπου θα επιλεγεί η εξαμελής εθνική ομάδα και οι 6 αναπληρωματικοί της, για τη Βαλκανιάδα και την Ολυμπιάδα. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα