Γενική

Το αντάμωμα τους απομάκρυνε

Δυσαρέσκεια του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης για συνέντευξη των κ.κ. Κ. Λειβαδίτη και Ζ. Κατσαρίκα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης εκφράζει την δυσαρέσκεια του ως προς την ραδιοφωνική εκπομπή της Δευτέρας 27- 7- 09 του κ. Γκορόγια Ιωάννη με συνομιλητές τον κ. Λειβαδίτη Κων/νο και κ. Κατσαρίκα Ζήση, οι οποίοι με ψευδή και ανακριβή στοιχεία σχολίαζαν αρνητικά το 9 ο Ξανθιώτικο Αντάμωμα Σαρακατσάνων, υποδαύλιζαν και δυναμίτιζαν την ενότητα και την υπόσταση του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης και συναινούσαν στη μη δημοκρατική ανατροπή του σημερινού Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης,
Είναι αίσχος και καταισχύνη άνθρωποι που δεν ήρθαν επάνω στο βουνό να βοηθήσουν ή να δουν μόνο πώς γίνονται και πώς μοιράζονται 700 μερίδες κουρμπάνι, 1000 σουβλάκια, 3 αρνιά, 1000 μπουκαλάκια δροσερό νερό, 700 μερίδες παραδοσιακοί λουκουμάδες, (ας σημειωθεί ότι όλα αυτά ήταν προσφορά των 30 χορηγών του Συλλόγου μας), δεν ήρθαν να συμμετέχουν και οι ίδιοι όπως 500 άλλοι συνάνθρωποι τους στο παραδοσιακό Σαρακατσάνικο γλέντι του Σαββάτου, που κράτησε μέχρι το πρωί, να καμαρώσουν την Κυριακή τους 100 υπέροχους Τσολιάδες και Σαρακατσανοπούλες, από τους Νομούς Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης, που περήφανα χόρεψαν, σε ένα μεγάλο κύκλο, τους Παραδοσιακούς μας Χορούς, να ταξιδέψουν στις ρίζες τους και με το πανέμορφο τραγούδι του κ. Μπίκου Δημήτρη, που είναι πλέον ύμνος για τον Σύλλογό μας και το Ξανθιώτικο Αντάμωμα, να κάνουν ιππασία με τα τέσσερα άλογα του Συλλόγου Θράκας Ιππέας, να χαρούν τις καταπράσινες οξιές και τη δροσιά τους, αντί να σεβαστούν την κούραση, την προσπάθεια του Διοικητικού του Συλλόγου, των οικογενειών τους, πολλών φίλων, μικρών και μεγάλων, που για δυο μέρες φιλοξένησαν τόσο κόσμο, αυτοί βγήκαν στο ράδιο και κάποιοι άλλοι στις εφημερίδες αμέσως την επομένη και κατηγορούσαν την αξιοσύνη των διοργανωτών.
Αν κίνητρο τους είναι η θέληση τους να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους σκοπούς και τα συμφέροντα του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης- ο Λεπενιώτης- να έρθουν στις εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού του Συλλόγου αρχές Οκτωβρίου και να διεκδικήσουν με δημοκρατικές διαδικασίες την Διοίκηση και αν εκλεγούν να φανούν ανώτεροι από το σημερινό Δ.Σ., σε όλες τις εκδηλώσεις; Ανταμώματα, ετήσιους χορούς, Σαρακατσάνικες Βραδιές, συμμετοχή του Συλλόγου στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, ημερίδες, κοπή βασιλόπιτας, Σχολή Παραδοσιακών Χορών, Χορευτικά, εκδρομές, παραστάσεις, απόκτηση παραδοσιακών Σαρακατσάνικων ενδυμασιών, ανανέωση υποδομών στο ραδιόφωνο του Συλλόγου 103 FΜ Λεπενιώτης.
Μόνο έτσι ο Σύλλογος θα πάει μπροστά: με την ενότητα, την ομοψυχία, την καλή διάθεση και την πολλή δουλειά.

Σχετικά Άρθρα