Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Του κλέψανε δυο κάρτες και του πήραν τα χρήματα από την τράπεζα. Είχε γραμμένο επάνω τους το Pin

trapeza karta

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, κλοπή, που διαπράχθηκε, την 25-8-2014, στο Διδυμότειχο. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 23, 21 (γυναίκες) και 28 (άντρας) ετών.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι δράστες, την 25-8-2014 στο Διδυμότειχο, αφαίρεσαν από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 43χρονου ημεδαπού, δύο κάρτες ανάληψης χρημάτων και διάφορα έγγραφα, εντός των οποίων αναγράφονταν οι κωδικοί των καρτών (PIN).

Ακολούθως, οι δράστες, με τη χρήση των παραπάνω καρτών, προέβησαν στην ανάληψη του χρηματικού ποσού των 1.500 ευρώ, από αυτόματες τραπεζικές μηχανές (Α.Τ.Μ.) τραπεζικών υποκαταστημάτων στο Σουφλί.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και προς την αποφυγή παρόμοιων, υπενθυμίζονται στους πολίτες οι ακόλουθες συμβουλές:

Αποφεύγετε να γράφετε τον κωδικό (PIN) της κάρτας οπουδήποτε.

Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο PIN σε περισσότερες από μια κάρτες σας.

Επιλέξτε και απομνημονεύστε τον κωδικό PIN που μόνο εσείς θα γνωρίζετε και που δε θα μπορεί να προσδιοριστεί από προσωπικά σας αντικείμενα που υπάρχουν στο πορτοφόλι ή στην τσάντα σας.

Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό (PIN) την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους.

Μην αφήνετε ποτέ την απόδειξη συναλλαγής που έχει εκδώσει το Α.Τ.Μ.

Μην δίνετε τον κωδικό σας (PIN) σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εάν κάποιος, για παράδειγμα, επικαλεσθεί ότι τηλεφωνεί από την τράπεζα και ζητήσει τον αριθμό του PIN για επαλήθευση, μην το δώσετε. Οι τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την τακτική. Εάν έχετε αναγνώριση κλήσης, καταγράψτε τον αριθμό που αναγράφηκε στην τηλεφωνική σας συσκευή και ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία.

Συγκρίνετε τις αποδείξεις ανάληψης χρημάτων του Α.Τ.Μ. με το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο κίνησης του λογαριασμού σας. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν έχετε πραγματοποιήσει ενημερώστε αμέσων την Τράπεζα.

Αναφέρετε αμέσως την κλοπή ή την απώλεια κάρτας στην Τράπεζα ή την Αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα