Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Τους έφυγε και ο Ρωμανιάς… πάει με τον Λαφαζάνη… κλαίνε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οργανώνονται και στην Ξάνθη

Μία ακόμη κεντρική τοποθεσία της Αθήνας, η πλατεία Κάνιγγος, μπαίνει… δυναμικά στην πολιτική ζωή της χώρας: Στην πλατεία αυτή με το ιστορικό όνομα και συγκεκριμένα επί της οδού Βερανζέρου 13 θα εγκατασταθούν τα γραφεία του νέου κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, της Λαϊκής Ενότητας.

Έτσι μετά την Κουμουνδούρου (ΣΥΡΙΖΑ), τη Συγγρού (ΝΔ), τη Σεβαστουπόλεως (Ποτάμι), τον Περισσό (ΚΚΕ -ολόκληρη περιοχή εδώ, μιας και μακριά από κέντρο)- ή την Χαριλάου Τρικούπη (ΠΑΣΟΚ), εισβάλλει τώρα στην πολιτική σκηνή και η Κάνιγγος (παράλληλα με τις πολιτικές εξελίξεις, μαθαίνει κανείς και γεωγραφία της Αθήνας, με τις πολιτικές ειδήσεις δηλαδή!!!).

Η προετοιμασία για την εγκατάσταση γίνεται σιγά σιγά αυτές τις ημέρες, ενώ το Σαββατοκύριακο θα συγκληθεί σύσκεψη όλων φορέων και των προσωπικοτήτων που θα συμμετέχουν στο συμμαχικό σχήμα της Λαϊκής Ενότητας -μεταξύ άλλων αναμένεται να ανακοινωθούν και οι συνεργασίες με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Μανώλη Γλέζο.

Οι προσχωρήσεις στη Λαϊκή Ενότητα συνεχίζονται και σήμερα.

Το πρωί, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε στη Βουλή με τον πρώην γενικό γραμματέα κοινωνικής ασφάλισης Γιώργο Ρωμανιά και ανακοινώθηκε η προσχώρησή του στη Λαϊκή Ενότητα.

«Για τρεις λόγους συνεργασία με τη ΛΑΕ: Κανένας βουλευτής από ΛΑΕ δεν έχει ψηφίσει μνημόνια. Πρέπει να καταργηθούν όλα όσα λέει το τρίτο μνημονιο για το ασφαλιστικό. Είναι μαύρη μέρα για το ασφαλιστικό το τρίτο μνημόνιο», είπε ο κ. Ρωμανιάς, σχολιάζοντας την απόφασή του, σημειώνοντας πως πρέπει να δοθεί ένας κοινός αγώνας για να καταργηθούν τα μνημόνια γενικότερα.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρθηκε στον κ. Ρωμανιά, λέγοντας πως είναι «ένας άνθρωπος της δημοκρατίας».

Πάντως, στο νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα προσχωρήσουν ή θα συνεργαστούν επίσης ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Απόστολος Καψάλης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος, καθώς και οι Αριστεροί Σοσιαλιστές, δηλαδή κορυφαία συνδικαλιστικά, υπό τον Νίκο Φωτόπουλο, που είχαν στηρίξει τον Γενάρη τον ΣΥΡΙΖΑ.

(Στην Ξάνθη ήδη το νέο κόμμα έκανε κάποιες κινήσεις προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να βρει διαύλους και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από βδομάδα θα ακουστούν και τα πρώτα ονόματα προσχώρησης αριστερών στο κόμμα του Λαφαζάνη…).

Σχετικά Άρθρα