Παραπολιτικά Περιφέρεια Τελευταία Νέα

Τουριστική προβολή της Βόρειας Ελλάδας “Via Egnatia”… στα χνάρια του Παυλίδη η Περιφέρεια ΑΜΘ

Σύσκεψη 2 Σύσκεψη 1

Σύσκεψη των φορέων που εμπνεύστηκαν την τουριστική πρωτοβουλία «VIA EGNATIA», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Απριλίου και ώρα 10:30 στην έδρα του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης (Διοικητήριο), την οποία συγκάλεσαν από κοινού ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης κ. Θ. Καράογλου και ο Γ. Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χ. Βασιλάκος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, της «Εγνατίας Οδού Α.Ε», της «ΔΕΘ-HELEXPO A.E.», της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ., της Arts etc. Βερολίνου κ.λ.π. Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ.Γιώργος Γερομάρκος.

Η πρωτοβουλία «VIA EGNATIA» περιλαμβάνει την δημιουργία μίας εφαρμογής πλοήγησης για smart phones και tablets, που θα την λαμβάνει δωρεάν ο κάθε επισκέπτης ο οποίος θα επισκέπτεται τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου εισερχόμενος από τους 13 μεθοριακούς σταθμούς, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, αλλά και διερχόμενος από τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού. Χάρη στη συγκεκριμένη εφαρμογή ο επισκέπτης-τουρίστας θα αποκτά σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων, στην οποία θα αναφέρονται όλα τα σημεία τουριστικών προορισμών, γαστρονομίας, οινοποιίας, πεζοπορίας κ.λ.π. που υπάρχουν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

Στη σύσκεψη, ο κ. Γερομάρκος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την πρωτοπορία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης η οποία υλοποιεί ήδη ανάλογη πρωτοβουλία με τίτλο «JTI Target». Συνεπώς, με την πρωτοβουλία αυτή η ΠΑΜ-Θ όχι μόνο βρίσκεται μπροστά στην υλοποίηση ενός κοινού έργου με τους υπόλοιπους φορείς της Β. Ελλάδος αλλά είναι και σε θέση να προσφέρει την εμπειρία της και την τεχνογνωσία της στους υπόλοιπους φορείς. Οι συμμετέχοντες δέχθηκαν ευχάριστα το γεγονός αυτό, αφού καθιστά το έργο ακόμη πιο γρήγορα υλοποιήσιμο, και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εφαρμογή που πραγματοποιείται στην Περιφέρειά μας.

Μέσω της τουριστικής πρωτοβουλίας «VIA EGNATIA» και με τη σωστή προώθηση όλων των πολιτισμικών, λαογραφικών και περιβαλλοντικών πόρων που βρίσκονται γύρω από την Εγνατία Οδό θα αναδειχθούν οι μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης όλου του βορειοελλαδικού χώρου, της Ηπείρου και των Ιονίων νήσων.

 

(Σ.σ. Σημειώνω εδώ ότι αν και την ενημέρωση είχαμε από το Γραφείο της Περιφέρειας ΑΜΘ η προσπάθεια της τουριστικής προβολής της βόρειας Ελλάδας δια της Εγνατίας είχε ξεκινήσει επί νομαρχίας Γ. Παυλίδη).

Σχετικά Άρθρα