Οικολογία Τελευταία Νέα

Τι τρώμε στην Θράκη; Χαμός γίνεται με τα παράνομα φυτοφάρμακα που περνάνε αβέρτα από τα σύνορα

 fytofarmaka

Συνελήφθησαν στις 1-6-2015, το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 65, 46, 40 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 46 και 40 ετών, να πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, 5 πλαστικά δοχεία με φυτοπροστατευτικό υγρό, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση- πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 65χρονο να πραγματοποιεί είσοδο στη χώρα, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, 2 δοχεία με υγραέριο, συνολικού βάρους 20 κιλών, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι αναλογούντες φόροι και δασμοί.

Στην τρίτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 39χρονο να πραγματοποιεί είσοδο στη χώρα, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, 7 πλαστικά δοχεία με φυτοπροστατευτικό υγρό, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση- πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής. Κατασχέθηκαν 12 πλαστικά δοχεία με φυτοπροστατευτικό υγρό και 2 δοχεία με υγραέριο.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα