Κόμματα Τελευταία Νέα

Τι να του πεις του ταλαίπωρου, απλού ψηφοφόρου;

konstantaras

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Είναι  βραδάκι που κάθομαι να γράψω . Οι πληροφορίες έχουν δημιουργήσει πραγματικό ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ. Τόχω ξαναζήσει. Δεν αναρωτιέμαι πια γιατί και πως  ακούω αυτά που ακούω από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων . Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι δημοσιογράφοι που «επεξεργάζονται» τις ειδήσεις, επίσης δέχονται αυτό τον αλλοπρόσαλλο καταιγισμό και δεν αποκλείω τη σοβαρή πιθανότητα να αποπροσανατολίζονται κι αυτοί, να «τα χάνουν» και από τις πολλές, αλληλοσυγκρουόμενες, αλαζονικές εντολές που παίρνουν  και να …φρικάρουν.

Σκέπτομαι όμως ότι το τελικό, εκπεμπόμενο «συμπέρασμα» που δέχεται ο απλός πολίτης και το οποίο θεωρεί – σε πολύ μεγάλο ποσοστό- ως «θέσφατο»,  είναι στην ουσία ένα απίστευτο αποτέλεσμα αντιπαραγωγικής οικοτεχνίας, ένα οικογενειακό μπριάμ στην κατσαρόλα του οποίου , μετά την τοποθέτηση των θεωρούμενων ως βασικών υλικών, κάτι έχει  «ρίξει» η γιαγιά την ώρα που δεν την έβλεπαν, κάτι έχει «χώσει» και η θεία Ελένη κάνοντας ότι το ανακατεύει, κάτι έχει προσθέσει και η ο ξάδελφος ο Λεωνίδας – που ήταν μάγειρας στο Στρατό και ισχυρίζεται ότι «το ξέρει το κόλπο»-  πέρασε κι ο μπόμπιρας και πέταξε μέσα τη μισο- λιωμένη καραμέλα που δεν του άρεσε, φταρνίστηκε πάνω απ΄την κατσαρόλα και ο σκύλος…

Και αυτή είναι η είδηση που ο απλός πολίτης θεωρεί «θέσφατο», την πιστεύει και κρίνει σωστό και να την …κυκλοφορήσει στο περιβάλλον του ή στο καφενείο, να τη στείλει με sms στον μπατζανάκη ή την γκόμενα και ο κύκλος του γνωστού, νεοελληνικού « έτσι λένε» να αρχίσει να εξαπλώνεται , παραπληροφορώντας τους αποδέκτες.

Τι να πεις στον ταλαίπωρο πολίτη που σε σταματάει στο δρόμο, σε κοιτάζει στα μάτια και σε ρωτάει : «Εσύ που ξέρεις, για πέσμου… τι γίνεται;» Τι να του πεις, εκτός από μια συγγνώμη – για λογαριασμό άλλων- που επί δυο μήνες προσπαθούσες να τον πείσεις πόσο κακός Δήμαρχος ήταν ο Καμίνης και μετά, τον «υποχρέωσες» περίπου να τον ψηφίσει ;

Εκεί είναι που αναζητείς μια λίγο πιο υγιή, πιο ψύχραιμη, πιο αποστασιοποιημένη φωνή . Εγώ τη βρίσκω συνήθως  στον καθηγητή Γιώργο Ζουγανέλη και στο  http://zcode-gr.blogspot.jp.:

«Ο Αλέξης Τρύπας φέρεται απο ΜΜΕ της εθνικοδήθεν προπαγάνδας να έχει καταλήξει σε τέσσερα ονόματα που θεωρεί ότι θα είναι ιδανικά για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Λούκα Κατσέλη,   Βαρουφάκη,  Πανταλάκη και  Καραμούζη .

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρόκειται για δυνατά ονόματα με γνώσεις για το τραπεζικό και δεν επιθυμεί επ’ ουδενί να δει στη θέση του πρώτου ενοίκου της Τράπεζας της Ελλάδας τον Γιάννη Στουρνάρα. Λένε ότι ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να δώσει αυτή τη μάχη επηρεασμένος από τη συμβουλή που του έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Χριστόφιας: «Πρόσεξε. Η μοναδική θέση που πρέπει να προσέξεις στην κυβέρνησή σου είναι αυτή . Εγώ έτσι την έπαθα.»

Και προσέξτε και την κατάληξή του : «Σε επιλογές  θα προηγούνται πάντα αυτοί που έχουν επιδείξει ήδη υπάκουη συμπεριφορά είτε στα φανερά είτε στα κρυφά μέχρι να πιαστούν. Τότε θα τους στείλουν να δίνουν διαλέξεις. να πάρουν θέσεις στην ΕΕ κλπ κλπ…».

Σχετικά Άρθρα