slider Μειονότητα Τελευταία Νέα

Τι κάνει ο Σύριζα; Συνταξιοδοτεί τους Νόμιμους Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής για να ανοίξει ο δρόμος για εκλογή νέων;

Διαβάζω ό τι παρά το εθνικό πένθος για τα δεκάδες θύματα των πυρκαγιών, παρά τις τεράστιες καταστροφές που άφησε πίσω της η φωτιά καθώς και οι πλημμύρες που τώρα πλήττουν την Αττική, η κυβέρνηση προχωρά με αμείωτο ρυθμό τον σχεδιασμό της για την εκλογή Μουφτήδων από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Η κυβέρνηση φαίνεται να ανοίγει ένα τεράστιο ζήτημα- ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή μας την Θράκη- ενώ η ίδια βρίσκεται υπό κατάρρευση ύστερα από την τραγική διαχείριση τόσο του Σκοπιανού ζητήματος, όσο και την κατακραυγή του κόσμου για την διαχείριση της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες την προσεχή Τετάρτη η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στην επιτροπή παιδείας της Βουλής για υποχρεωτική συνταξιοδότηση των Μουφτήδων στα 67 χρόνια, εξισώνοντας τους με τους δικαστές , θεωρώντας πως η ερμηνεία του Κορανίου για κληρονομικά θέματα- που είναι μια από τις αρμοδιότητες των μουφτήδων σύμφωνα με το εθιμοτυπικό της θρησκείας τους- και τους κατατάσσει στον δικαστικό κλάδο.
Ας μην λησμονούμε πως ο Τούρκος πρόεδρος κ. Ταγήπ Ερντογάν έθεσε προς την Ελληνική κυβέρνηση το θέμα εκλογής των Μουφτήδων , μόλις πριν μια εβδομάδα.
Σκοπιανό, Αλβανικό , και τώρα Θράκη, χωρίς φυσικά καμία εθνική συνεννόηση.

Σχετικά Άρθρα