Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Τι είναι το Ombre και γιατί τρέλανε τις 16χρονες Ξανθιώτισσες…

Το ombre (που σημαίνει σκιά στα γαλλικά) είναι το νέο hair trend που λατρεύουν οι celebrities σε όλον τον πλανήτη. Το ombre είναι ένα είδος ανταύγειας το οποίο γίνεται μόνο στο κάτω μέρος των μαλλιών δημιουργώντας ένα καλοκαιρινό εφέ. Βασικά είναι ακριβώς σαν να έχουμε ξεμείνει σε ένα τροπικό νησί για τρεις μήνες και να έχει κάψει ο ήλιο τα μαλλιά μας!!!!

Το ombre έχει αποκτήσει φανατικές οπαδούς που θέλουν να έχουν όλον το χρόνο a touch of summer στη ζωή τους. Γι’αυτό μην απορήσετε πλέον για την άβαφη ρίζα στα μαλλιά κάποιας star, γιατί μπορεί να πρόκειται για… “deconstruction” ή αλλιώς “ombre hair”

Έτσι, λέγεται η τεχνική βαφής των μαλλιών, με την οποία πετυχαίνεται μια φυσική διχρωμία στα μαλλιά. Η τεχνική του ombre μπορεί να δείχνει απλή, αλλά ουσιαστικά είναι αρκετά περίπλοκη αφού απαιτεί τη δεξιοτεχνία του επαγγελματία hair colorist. Τα ανοίγματα πρέπει να δείχνουν φυσικά με τη διαφορά ενός ή δύο τόνων πιο ανοιχτών από τη ρίζα. Και μετά με εφαρμογή colour touch επιλέγουμε την απόχρωση!

OMBRE HAIR-DECONSTRUCTION

Το “deconstruction”for hair είναι μια αυστηρώς κομμωτηριακή τεχνική που πρώτα ξεκίνησε στην Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ αλλα εδω και καιρό εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και στην χώρα μας και έχει διαδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες και στην Ξάνθη.

Κατά την εκτέλεση της, ο κομμωτής χρησιμοποιεί βαφές διαφορετικών τόνων, από σκουρόχρωμες έως ανοιχτότερες, “πατινάροντας”, ακουμπώντας δηλαδή, τη μια πάνω στην άλλη.

Ξεκινά από την πιο σκούρα βαφή, η οποία εφαρμόζεται στη ρίζα, για να περάσει αργότερα, με την πιο ανοιχτή, τις άκρες των μαλλιών.

Εφαρμόζεται σε σκούρα και σε ξανθά μαλλιά.

Διαρκεί έως και δυο ώρες, γιατί μετά ο κομμωτής μπορεί να αρχίζει να σβήνει σημεία, που δεν του αρέσουν ανάλογα με την κουπ των μαλλιών και το πώς στέκονται φυσικά (χωρίς χτένισμα).Ωστόσο η συγκεκριμένη τεχνική δεν σε βγάζει εκτός budget (κοστίζει σχεδόν όσο και οι ανταύγειες).

Μερικές μόνο διάσημες που αγαπούν το ombre! Lauren Conrad, Jessica Alba, Drew Barrymore, Gisele, Alexa Chung και φυσικά Sarah Jessica Parker!

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ombre HAIR απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών αλλά δείχνει πολύ καλύτερα σε μακριά μαλλιά. Και με το πέρασμα του χρόνου οι γυναίκες ειναι καλύτερες με πιο κοντά μαλλιά. Κολακεύονται περισσότερο με τα καρέ και τα κοντά που εκεί προτείνουμε την τεχνική Shadow illusion.

ΤΕΧΝΙΚΗ SHADOW ILLUSION! (3D COLOUR)

Eπιλέγουμε μία απόχρωση δύο τόνους πιο σκούρα από το υπάρχον χρώμα και βάφουμε με αυτή τις ρίζες ή ξανοίγουμε ελαφρώς τα μήκη και τις άκρες. Ακούγεται απλό αλλά μόνο ο επαγγελματισμός του κομμωτή μπορεί να εξασφαλίσει ένα αποτέλεσμα όπου τα χρώματα τα σβήνουν αρμονικά το ένα μέσα στο άλλο χωρίς να υπάρχουν γραμμές.Αυτή η τεχνική, συνδυάζοντας δυο διαφορετικές αποχρώσεις, δίνει μια αίσθηση φυσικότητας, η τεχνική, συνδυάζοντας δυο διαφορετικές αποχρώσεις, δίνει μια αίσθηση φυσικότητας.

Κορίτσια βάψτε τα μαλλιά σας ombre και τρελάνετε τα αγόρια της Ξάνθης…

ompre2 ompre3 ompre4

Σχετικά Άρθρα