slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τι γίνεται στην ΔΕΥΑΞ ρε παιδιά; Δεσμεύθηκε το ΑΦΜ για χρέη προς την ΔΕΥΑ Νέστου; (Τι να πεις;)

Διαβάζω στην Θράκη τα παρακάτω και με βάζουν σε σκέψεις και προβληματισμό για την διαχείριση της μεγαλύτερης επιχείρησης του Δήμου Ξάνθης η οποία φαίνεται ότι κινδυνεύει με δέσμευση ΑΦΜ και το τι θα βρει ο Τσέπελης και ο Καμαρίδης όταν την αναλάβουν… Ας περιμένουμε… 

Το δημοσίευμα

«Προίκα» με… χρέη και δικαστήρια φαίνεται πως αφήνει τελικά η απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΥΑ Ξάνθης στους νέους διοικούντες, καθόσον οι οφειλές της δημοτικής επιχείρησης μόνο στην αντίστοιχη επιχείρηση του Δήμου Νέστου ξεπερνούν τις 140.000 ευρώ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ως γνωστόν ένα μεγάλο μέρος της Ξάνθης υδροδοτείται από τις πηγές του Παραδείσου, διαχειριστής των οποίων είναι η αντίστοιχη ΔΕΥΑ του Δήμου Νέστου.

Τον τελευταίο καιρό, η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ αποφάσισε να καταγράφει και να κοστολογεί- τιμολογεί τους τεράστιους όγκους ύδατος τους οποίους λαμβάνει η ΔΕΥΑΞ, η οποία φυσικά με την σειρά της τους χρεώνει με υπερπολλαπλάσια ποσά στους Ξανθιώτες καταναλωτές.

Οι πρώτοι λογαριασμοί που απέστειλε η ΔΕΥΑΝ στην αντίστοιχη ΔΕΥΑ της Ξάνθης ύψους περίπου 200.000 ευρώ πληρώθηκαν κανονικά, κάτι που δεν έγινε όμως με τους τελευταίους τρεις λογαριασμούς από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούλιο του 2019.

Αποτέλεσμα αυτής της άρνησης πληρωμής (εξηγείται παρακάτω) ήταν να βεβαιώσει η ΔΕΥΑ Νέστου την οφειλή στην ΔΟΥ Ξάνθης, η οποία ΔΟΥ με την σειρά της προέβη στην δέσμευση του ΑΦΜ της ΔΕΥΑΞ με ότι αυτό συνεπάγεται για την πιστοληπτική ικανότητα, αλλά και την περαιτέρω οικονομική ρευστότητα στην δημοτική επιχείρηση της Ξάνθης!

Η «Θ» αναζήτησε τον απελθόντα πρόεδρο της επιχείρησης κο Σδρέβανο τηλεφωνικά, πλην όμως ο ίδιος τον τελευταίο καιρό δεν απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις συνεργατών της «Θ» αν και γνωρίζει τα τηλεφωνικά μας νούμερα.

Η «Θ» όμως απευθύνθηκε και στον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΞ κο Λεπίδα, ο οποίος μας παρέπεμψε γι’ αυτά τα θέματα στον… νομικό σύμβουλο της επιχείρησης ο οποίος «τα ξέρει καλύτερα»!

Το ερώτημα, πως είναι δυνατόν ο γενικός διευθυντής μιας επιχείρησης να μην γνωρίζει τα περί δέσμευσης του ΑΦΜ της εταιρείας και να το γνωρίζει ο νομικός σύμβουλος, είναι φυσικά ένα ερώτημα το οποίο προς το παρόν τουλάχιστον παραμένει αναπάντητο…

ΜΙΧ. ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ: ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ

Η «Θ» όμως επικοινώνησε και με τον απελθόντα πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νέστου κο Μιχάλη Αργυράκη, θέλοντας να τεκμηριώσει τις πληροφορίες της. Ο κος Αργυράκης επιβεβαίωσε το γεγονός της άρνησης πληρωμής της οφειλής από πλευράς του κου Σδρέβανου, με τον οποίο –όπως χαρακτηριστικά μας είπε- επικοινώνησε τηλεφωνικά χωρίς ωστόσο να αναληφθεί κάποια δέσμευση για την εξόφληση του ποσού στο άμεσο μέλλον.

Ο ίδιος μάλιστα μας υπενθύμισε πως το νερό που παραχωρεί πλέον η ΔΕΥΑΝ από τις πηγές του Παραδείσου στην ΔΕΥΑΞ καταμετρείται με ειδικούς μετρητές και τιμολογείται και οι λογαριασμοί θα πρέπει να πληρώνονται τακτικά, ενώ για το όλο θέμα υπάρχει και μία εκκρεμότητα η οποία αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στις δικαστικές αίθουσες!

Ρωτήσαμε τον κο Αργυράκη αν υπήρχε κάποια πρόφαση από πλευράς της ΔΕΥΑ Ξάνθης για την μη αποπληρωμή των συγκεκριμένων οικονομικών υποχρεώσεων. Ο ίδιος μας είπε πως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ θεώρησε πως δεν ήταν νόμιμη η χρέωση, αλλά σε αντίστοιχη ερώτηση του κου Αργυράκη πως είναι δυνατόν να πληρώθηκαν οι πρώτες 200.000 ευρώ και εν συνεχεία τα υπόλοιπα να θεωρήθηκαν μη σύννομα, ο συνάδελφός του της Ξάνθης δεν του απάντησε σαφώς.

 

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΗΝ Δ.Ο.Υ ΞΑΝΘΗΣ- ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΦΜ ΤΗΣ ΔΕΥΑΞ

Σαν αποτέλεσμα λοιπόν όλα τα παραπάνω είχαν την προσφυγή αφενός της ΔΕΥΑ Νέστου στην Δ.Ο.Υ Ξάνθης και εν συνεχεία την δέσμευση του ΑΦΜ του «οφειλέτη» με ότι αυτό συνεπάγεται για την διαμόρφωση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στην ΔΕΥΑ Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα