Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τι γίνεται στα Θερμοκήπια Ξάνθης θα τα κάνουν νέα εργασιακή Μανωλάδα;

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης καταγγέλλει την εργοδοσία στα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε μέλος του ομίλου Πλαστικών Θράκης, για:

Τις απολύσεις εργαζομένων, την προσπάθεια της να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους, μετατρέποντας τον χώρο εργασίας σε νέα Μανωλάδα. Πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει απόλυση συναδέλφου επειδή δεν δέχτηκε να δουλέψει υπερωρία; Πως μπορεί να χαρακτηριστεί η μη ανανέωση σύμβασης συναδέλφισσας, λόγω μητρότητας; Στόχος τους είναι η όσο δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία και για αυτό έχουμε την αυξανόμενη εντατικοποίηση της δουλειάς, με υποχρεωτικές υπερωρίες που φτάνουν έως τις 12 ώρες ημερησίως ενώ σαν να μην φτάνει αυτό, έρχεται να προστεθεί η καθυστέρηση στην καταβολή των υπερωριών ορισμένες φορές, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως η αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης κτίζεται πάνω στη βάρβαρη και χωρίς έλεος εκμετάλλευση των εργατών.

Πριν λίγο καιρό οι εργαζόμενοι στα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ νιώσανε τη μείωση κοντά στο 10% του μισθού τους στο όνομα του ΕΦΚΑ, αλλαγή που αν την απορροφούσε η εργοδοσία θα είχε ελάχιστη επίπτωση σε αυτή. ενώ σε μια λαϊκή οικογένεια η μείωση 10% του εισοδήματος της είναι δυσβάσταχτο βάρος. Ακόμη, οι κανονικές άδειες δε δίνονται με βάση τα χρόνια εργασίας όπως προβλέπεται. Παράλληλα με τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η συμπεριφορά προϊσταμένων. Καθημερινές πλέον είναι οι επιπλήξεις σε έντονο ύφος προς τους συναδέλφους μας

Καλούμε τους εργαζόμενους στα θερμοκήπια να κάνουν πράξη το σύνθημα «η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει»!

Αυτοί που έχουν το άδικο είναι οι μεγαλοεργοδότες!

Οι ίδιοι οι συνάδελφοι, πρέπει με την οργανωμένη δράση τους μέσα από τις γραμμές του σωματείου μας να δώσουν ηχηρή απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας, στην τρομοκρατία, στις απειλές, στις απολύσεις. Να μην επιτρέψουν να γίνει ο χώρος εργασίας τους, η Μανωλάδα της Ξάνθης. Να παλέψουν για συλλογικές συμβάσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, για μόνιμες προσλήψεις εργατών με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να μην αφήνονται έρμαια στις ορέξεις της εργοδοσίας να βγάζει την πολλαπλάσια δουλειά, από λιγότερους εργαζόμενους. Να συμμετέχουν μαζικά στην Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία στις 17 Μάη.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 

 

 

Σχετικά Άρθρα