slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τι έγινε ο εξοπλισμός εντοπισμού πυρκαγιών ρωτά ο Καραλίδης τον Ζαγναφέρη

Ε Π E Ρ Ω Τ Η Σ Η

Θέμα: «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΜΕΡΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012ΣΤΗΝ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ»

 

Με το πρόγραμμα INTERREG 2010-2014 αγοράστηκαν στην ΠΕ Ξάνθης πυροσβεστικά οχήματα και εξοπλισμός καμερών ανίχνευσης πυρκαγιών. Τα οχήματα κάλυπταν ανάγκες περιπολιών στο περιαστικό δάσος της Πε Ξάνθης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης (γινόταν σχετική παραχώρηση των οχημάτων στην  Πυροσβεστική Υπηρεσία από την Οικονομική Επιτροπή, υπάρχουν σχετικές αποφάσεις μέχρι και το έτος 2016).

Επερωτάσθε:

Σχετικά με την κατάσταση και λειτουργία αυτού του εξοπλισμού σήμερα:

Εάν τα μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα και λειτουργία και αν υπάρχει ο σχετικός εξοπλισμός πάνω σε αυτά όπως είχαν αγοραστεί.

Εάν λειτουργούν οι κάμερες πυρανίχνευσης όπως είχαν τοποθετηθεί από το σχετικό πρόγραμμα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης.

Που βρίσκεται το θέμα πρότασης της προηγούμενης Διοίκησης της ΠΑΜΘ σχετικά με την επέκταση του συστήματος σε όλη την οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας –  Βουλγαρίας (κάμερες πυρανίχνευσης) και η εξαγορά αντίστοιχου εξοπλισμού (πυροσβεστικών οχημάτων).

Επερωτάσθε:

Εάν αληθεύει ότι τα οχήματα έχουν παροπλισθεί από τον εξοπλισμό τους και έχουν γίνει οχήματα μεταφοράς προσωπικού και αν το ένα όχημα εξ αυτών (χωρίς τον εξοπλισμό του) καλύπτει ανάγκες μετακίνησης του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, ή ποιες ανάγκες εξυπηρετεί στην ΠΕ Ροδόπης.

 

 

Για την

Κοινωνική Συμμαχία

 

Φώτης Καραλίδης

 

Σχετικά Άρθρα