slider Έβρος Τελευταία Νέα

Την Τετάρτη η ταφή της 21χρονης Ελένης που βρέθηκε δολοφονημένη στη Ρόδο

Το Διδυμότειχο πενθεί την απώλεια του νεαρού κοριτσιού

Στο πένθος είναι βυθισμένη τα τελευταία εικοσιτετράωρα η πόλη του Διδυμοτείχου – δηλαδή από όταν έγινε γνωστό ότι η 21 ετών φοιτήτρια που βρέθηκε νεκρή στη Ρόδο ήταν η κόρη του αντιδημάρχου Γιάννη Τοπαλούδη. Η είδηση έχει “παγώσει” την τοπική κοινωνία που μιλά για ένα κορίτσι σοβαρό και μετρημένο με όνειρα και στόχους τους οποίους προσπαθούσε να επιτύχει χωρίς να προκαλεί. Η σορός της είχε βρεθεί το πρωί της Τετάρτης 28/11 σε απομακρυσμένη παραλία της Ρόδου και η αναγνώριση της έγινε βασικά από το τατουάζ τριαντάφυλλο που έφερε στο πόδι. Άλλωστε οι γονείς της είχαν κάνει δήλωση εξαφάνισης της κόρης τους στο Αστυνομικό Τμήμα του Διδυμοτείχου, που συνέδεσε το παζλ και αφού οι αστυνομικοί ρώτησαν αν η Ελένη είχε τατουάζ και πήραν θετική απάντηση, έδειξαν στον πατέρα της μία φωτογραφία από το νεκροτομείο, στην οποία την αναγνώρισε.

Στη Ρόδο ο πατέρας της Ελένης
Μόλις έγινε γνωστό ότι η πνιγμένη φοιτήτρια της Ρόδου ήταν η Ελένη, ο πατέρας της Γιάννης Τοπαλούδης, που είναι αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου μετέβη άμεσα στο νησί (συνοδευόμενος από συγγενή του), ώστε να παραλάβει τη σορό και να ολοκληρώσει -τυπικά- τις διαδικασίες της αναγνώρισης και της ταυτοποίησης. Σύμφωνα με δηλώσεις του σε ΜΜΕ, ο κος Τοπαλούδης έχει την πληροφορία ότι η κόρη του έφερε και τραύματα που δείχνουν ότι κάποιοι προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν. Αυτό κάνει την ιστορία της νεαρής κοπέλας ακόμη πιο φρικιαστική, αν σκεφτεί κανείς ότι η αιτία του θανάτου της είναι πνιγμός από νερό: άρα όταν την πέταξαν στη θάλασσα, ήταν ζωντανή.

Μητέρα 21χρονης:
Θέλω να μάθω γιατί το έκαναν αυτό στο παιδί μου
Η Ελένη σπούδαζε στο 4ο έτος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με στόχο να ολοκληρώσει τον κύκλο των προπτυχιακών μαθημάτων και να συνεχίσει σε μεταπτυχιακό. Ήδη μελετούσε και την τουρκική γλώσσα, όπως και την αραβική, ενώ είχε βάλει στόχο να δοκιμάσει είσοδο στο Διπλωματικό Σώμα. Παρόλα αυτά, κάποιος ή κάποιοι αποφάσισαν να της κόψουν βίαια το νήμα της ζωής της και να καταστρέψουν όλα της τα όνειρα.

Το ερώτημα που βασανίζει τη μητέρα της Ελένης είναι το “γιατί”. Όπως είπε μιλώντας στο κανάλι ΣΚΑΪ, τώρα πια ζει για να βρεθούν αυτά τα “κτήνη” που πήραν τη ζωή της κόρης της και να τους ρωτήσει γιατί το έκαναν αυτό. Αν όλα εξελιχθούν με βάση τον προγραμματισμό, η σορός της άτυχης Ελένης θα φτάσει στο Διδυμότειχο σήμερα Τρίτη και η ταφή της θα γίνει αύριο Τετάρτη. Ήδη πολλοί σύλλογοι και φορείς της πόλης έχουν εκφράσει τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια Τοπαλούδη, ενώ γίνονται και αναπροσαρμογές εορταστικών προγραμμάτων, που όμως θα οριστικοποιηθούν μόλις “κλείσει” η ημερομηνία της ταφής της κοπέλας.

πηγή χρόνος

Σχετικά Άρθρα