Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τεράστια ποσότητα λαθραίου καπνού κυκλοφορούσε στην βόρειο Ελλάδα. Είναι επικίνδυνος για την δημόσια υγεία

 narkotika drama narkotika drama (1) narkotika drama (2) narkotika drama (3) narkotika drama (4)

Συνελήφθη στις 7-5-2015 το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και κατοχή ναρκωτικών. Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο 44χρονος δραστηριοποιείται στην πώληση λαθραίου καπνού και φυτικών αποσπασμάτων, αγνώστου συστάσεως, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής οι αστυνομικοί με τη συνδρομή υπαλλήλων της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνα στο κατάστημα του 44χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένο καπνό, συνολικού βάρους 14 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

27 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα, αγνώστου συστάσεως, συνολικού βάρους 33,7 γραμμαρίων

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Σε έλεγχο που ακολούθησε σε αποθήκη του δράστη, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης και κατέσχεσαν :

32 νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένο καπνό, συνολικού βάρους 16.358 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

220 συσκευασίες, που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα, αγνώστου συστάσεως, συνολικού βάρους 2.786,5 γραμμαρίων

2 νάιλον συσκευασίες και 1 κουτί με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 7,8 γραμμαρίων

το χρηματικό ποσό των 2.250 ευρώ

33 κενές νάιλον συσκευασίες

Κατασχέθηκε επιπλέον ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία μερικών από τα παραπάνω φυτικά αποσπάσματα έχει ανακληθεί, διότι περιέχουν ουσίες, οι οποίες σε συνδυασμό με καπνό, είναι επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σημειώνεται επίσης ότι ο 44χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η  προανάκριση συνεχίζεται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

Σχετικά Άρθρα