slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τα προβλήματα των ξενοδόχων της Ξάνθης άκουσε ο ΓΓ Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ που περιόδευσε στον νομό μας

Μια ιδιαίτερα σημαντική όσο και εποικοδομητική συνάντηση είχε ο σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης με τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ. Ο Γιώργος Στεργίου άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τις απόψεις του συλλόγου κι όλη συζήτηση κινήθηκε σε ζεστό και φιλικό κλίμα, γεγονός που επισήμανε κι ο πρόεδρος των ξενοδόχων Γιάννης Ιερόπουλος, λέγοντας :

«…Θεωρώ ότι ήταν ένα καλό και θετικό βήμα του νεοσύστατου συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης, δείχνοντας σε όλους ότι είναι έτοιμος διαθέτοντας την τεχνογνωσία και την θέληση να δώσει δυναμικό παρόν στις πολιτικές αποφάσεις και εξελίξεις του τόπου μας. Επιδώσαμε στον ΓΓ κείμενο με θέσεις και απόψεις του συλλόγου που αφορά προβλήματα αλλά και προτάσεις για το γενικότερο συμφέρον του Ν. Ξάνθης και συγκεκριμένα της Τουριστικής της ανάπτυξης, μέσα σε αμφότερο κλίμα κατανόησης από τον κ. Στεργίου ….»  

Συνοπτικά οι προτάσεις του συλλόγου Ξενοδόχων έχουν ως εξής : 

  • Μελέτη και διαπίστωση νέων, ενδεδειγμένων, νόμιμων τρόπων εφαρμογής και υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και ιδιωτικών επενδύσεων στην παράκτια ζώνη του Ν. Ξάνθης, λόγω Συνθήκης Ramsar.
  • Επαναδιαπραγμάτευση των όρων και διατάξεων άδειας και λειτουργίας του συστήματος ενοικίασης μισθωμένων κατοικιών (Air bnb), το οποίο απειλεί και υποβαθμίζει τον ρόλο, τις υπηρεσίες και τις παροχές των ήδη υφιστάμενων ξενοδοχείων.
  • Αλλαγή του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων στην περιφέρεια και ειδικότερα στις παραμεθόριες περιοχές (Ν. Ξάνθης).
  • Άμεση προτεραιότητα από την Πολιτεία της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής Θράκης.
  • Έργα υποδομής, κίνητρα λειτουργίας και υποστήριξης των ξενοδοχείων και μέτρα ώθησης τουριστικού ρεύματος στον Ν. Ξάνθης.
  • Σχέδιο ανάπτυξης περιοχής Στενών Νέστου με ενέργειες, δανειοδοτήσεις, επενδυτικά κίνητρα και υποστήριξη υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων.
  • Σχέδιο παρέμβασης της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης και υποστήριξης τουριστικών επενδύσεων και συμπαράστασης των υφιστάμενων τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων.
  • Ανάδειξη και ανάπτυξη των χαρακτηρισμένων «Εθνικών Πάρκων» (Εθνικό πάρκο Λιμνών ΑΜ-Θ στην ακτογραμμή και Εθνικό πάρκο Οροσειράς Ροδόπης στο ορεινό τμήμα).

 

 

 

Ιερόπουλος  Ι.

 

Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα