Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Τα παραλειπόμενα των εγκαινίων της έκθεσης Ξάνθης

ekthsh xanthis (1) ekthsh xanthis (2) ekthsh xanthis (3) ekthsh xanthis (4) ekthsh xanthis (5) ekthsh xanthis (6) ekthsh xanthis

Έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής τα εγκαίνια της 1 ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης  υπό την αιγίδα του Εμπορικού επιμελητηρίου Ξάνθης. Επίσημος προσκεκλημένος και εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιακουμάτος. Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Βουλευτής κ. Κοντός, Η Γ.Γ του Υπουργείου εξωτερικών, Ο περιφερειάρχης κ. Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο Δήμαρχος Τοπείρου, Ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος.

Μετά τις ευλογίες του Μητροπολίτη τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Μωραίτης ο οποίος ήταν καταπέλτης κυριολεκτικά εναντίον της πολιτικής που ασκείται εναντίον ολόκληρου του Ελληνικού λαού. Ανέφερε με τα πιο μελανά χρώματα το μέγεθος της ανεργίας, όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στους επαγγελματίες που οι συνθήκες της αγοράς, τα χρέη και τα δάνεια τους οδηγούν στην απόγνωση. Τόνισε την τραγική αργοπορία για την φημολογούμενη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία η οποία είχε προταθεί από την ένωση επιμελητηρίων Ελλάδος εδώ και 2 χρόνια, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο παρεμπόριο που καταστρέφει τα καταστήματα της Ξάνθης. Ζήτησε επιτακτικά μέτρα που να έχουν νόημα και όχι προεκλογικές εξαγγελίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βουλευτής κ. Κοντός ο οποίος απευθυνόταν συχνά στον κ. Γιακουμάτο λέγοντας τον ότι ο κόσμος της Ξάνθης δεν πιστεύει πλέον άλλες υποσχέσεις και ουσιαστικά επικρότησε και επαύξησε τα λεγόμενα του κ. Μωραίτη.

Ο κ. Παυλίδης κράτησε πιο μετριοπαθή στάση αλλά έβγαλε μεγάλο λόγο, όπως και η Γ.Γ του Υπουργείου Εξωτερικών η οποία είπε τα καθιερωμένα για την περίσταση αλλά προκάλεσε την δυσθυμία του Υφυπουργού για την μεγάλη σε διάρκεια ομιλία της σε συνάρτηση και με τις άλλες μεγάλες ομιλίες.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης πιο μετριοπαθείς από όλους και λιγόλογος δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του κ. Γιακουμάτου για το μικρό και ανώδυνο λόγο του.

Ο ίδιος ο Υφυπουργός ευδιάθετος με το γνωστό στυλ που έχει και στα τηλεοπτικά παράθυρα δεν ξέφυγε από την κυβερνητική πολιτική και απευθυνόμενος στον κ. Κοντό του τόνισε με νόημα ότι το δάσος είναι το κόμμα και ο βουλευτής είναι ένα κούτσουρο το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν υπάρχει δάσος. Αποδέχθηκε τα προβλήματα που υπάρχουν και υποσχέθηκε να ενδιαφερθεί προσωπικά για το 12% των επιχειρήσεων ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα απογειώνεται αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας.

Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας και η επίσκεψη των επισήμων στα περίπτερα της Έκθεσης.

Σχετικά Άρθρα