Εκδηλώσεις Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Τα Θεοφάνεια σε Πατριαρχείο, Μασσαλία, Άγιο Ελευθέριο και Γκιώνα Ξάνθης (Φωτογραφίες και video)

Επιμέλεια Μαίρη Δαληκριάδου

Τα Θεοφάνεια στην Πατριαρχείο

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα γιορτάστηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι τα Θεοφάνεια, χροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου.

Μετά τη θεία λειτουργία ακολούθησε ο καθαγιασμός των υδάτων στην ακτή του Κερατίου Κόλπου, σε σημείο που απέχει ελάχιστα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Τον σταυρό έπιασε για τέταρτη χρονιά ο Νίκος Σόλης από το Αγρίνιο.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό  ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης, ο οποίος σε μήνυμά του αναφέρει: «Εκπροσωπώντας σήμερα την ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην εορτή των Θεοφανείων και τον Καθαγιασμό των Υδάτων στο Φανάρι χοροστατούντος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου και παρουσία πλήθους πιστών. Ήταν πραγματικά εξαιρετική τιμή για μένα να αναγνώσω το Πιστεύω κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Εύχομαι στους απανταχού Έλληνες χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη, πίστη και φώτιση»

Αγιασμός των υδάτων έγινε και στα προάστια Χρυσοκέραμο (Κουζγκουντζούκ) και Νιχώρι του Βοσπόρου, όπου λίγοι τολμηροί πιστοί βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό. Ανάλογος εορτασμός έλαβε χώρα και στη Χάλκη των Πριγκηπονήσων. Τέσσερα νεαρά αγόρια και μία κοπέλα βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Προποντίδας από ένα καΐκι, ενώ οι λιγοστοί πιστοί βρίσκονταν στην προκυμαία του νησιού.

https://www.facebook.com/timotheos.eliakes/videos/3597104700301500/

.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Μασσαλία

Στη Μασσαλία ταξίδεψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και χειροτονία νέου Διακόνου. Στην τελετή παρέστησαν οι Αρχές της πόλεως και οι Διπλωματικές Αρχές της Ελλάδος και της Κύπρου.Μετά το πέρας της τελετής, ο Αντιδήμαρχος παρέθεσε επίσημη δεξίωση στο Δημαρχείο της πόλεως προς τιμήν της Ελληνικής Παροικίας της Μασσαλίας, όπου απηύθυνε επίσημο χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος. 

Τα Θεοφάνεια στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης:

https://www.facebook.com/kanthimos/videos/pcb.10216518296726766/10216518291566637/?type=3&theater

Ο Καθαγιασμός των υδάτων στον ΙΝ Παμμεγίστων Ταξιαρχών Γκιώνας Ξάνθης:

Σχετικά Άρθρα