slider Αθλητικά Τελευταία Νέα

Τέλος η Αστυνομία από όλα τα γήπεδα της Θράκης… Εξαίρεση σε ΑΟΞ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης «για θέματα ασφάλειας και βίας στους αθλητικούς χώρους».

Ηδη πάντως ο νέος υπουργός φρόντισε να κάνει γνωστές τις προθέσεις του μιλώντας στην ανοιχτή συγκέντρωση προσωπικού, κατά την του επίσκεψή του στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Εκεί, ο Χρυσοχοϊδης, αναφερόμενος στην παρουσία της αστυνομίας σε επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς αγώνες τη νέα χρονιά, αποκάλυψε ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι ότι η αστυνομία δε θα παραστεί ξανά σε μέτρα αγώνων ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Όσον αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες ανέφερε ότι θα μειωθεί αισθητά η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, αφήνοντας σταδιακά την ευθύνη στις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ με ιδιωτικούς σεκιούριτι την ασφάλεια των θεατών στα γήπεδα.

Πρόκειται βέβαια για κάτι που είχε πρόθεση να κάνει και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και παλιότερα πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιάννης Πανούσης, αλλά έμεινε στις καλένδες το συγκεκριμένο θέμα.

Πρακτικά, εφόσον εφαρμοστεί, η εξαγγελία του υπουργού σημαίνει ότι πλέον σε κανένα γήπεδο ή κλειστό γυμναστήριο της Θράκης δεν θα παρίσταται αστυνομικός, είτε μιλάμε για αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων και κυπέλλων των ΕΠΣ από τον Έβρο ως την Ξάνθη, είτε για τους αγώνες της Γ’ Εθνικής είτε για τα παιχνίδια μπάσκετ που φιλοξενούνται στην περιοχή για εθνικά ή τοπικά πρωταθλήματα είτε για τα ματς βόλεϊ κλπ.

Μόνον δύο εξαιρέσεις θα υπάρχουν, πάντα βάσει της υπουργικής εξαγγελίας. Η μία αφορά το γήπεδο στα Πηγάδια και τους εντός έδρας αγώνες του ΑΟΞ για το πρωτάθλημα της Super League, αλλά με μειωμένη αστυνομική δύναμη σε κάθε ματς συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Η άλλη αφορά τα εντός έδρας παιχνίδια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, εφόσον φυσικά καταφέρει να αγωνιστεί στη Volley League, καθώς θεωρείται ημιεπαγγελματική λίγκα και θα πρέπει να υπάρχει αστυνομική παρουσία πχ στα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ – αλλά και πάλι πιο περιορισμένη.

Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης καταδίκασε το γεγονός πως συνταξιούχοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνουν καθήκοντα υπευθύνων ασφάλειας σε διάφορες ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Σχετικά Άρθρα