Κουζίνα Τελευταία Νέα

Τάρτα με κατσικίσιο τυρί και σπανάκι

tarta

Ρουστίκ γεύσεις χωρίς γλουτένη από τον chef Άκη Πετρετζίκη!

 

Υλικά

 

Για την τάρτα:

αλεύρι – 225 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη Schär Mix B

βούτυρο – 100 γρ.

αυγό – 1 μεγάλο

αλάτι – 1 πρέζα

νερό – 1-2 κ.σ. κρύο

Για τη γέμιση:

κρεμμύδι φρέσκο – 2 ψιλοκομμένα

σπανάκι – 500 γρ.

αυγό – 2

κρέμα γάλακτος – 150 γτρ.

κατσικίσιο τυρί – 200 γρ.

μοσχοκάρυδο – 1/2 κ.γ.

ελαιόλαδο – 2 κ.σ.

 

Εκτέλεση

Του chef Άκη ΠετρετζίκΣτον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι και  το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους και χτυπάμε με το φτερό μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με ψίχουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και 1-2 κ.σ. νερό εάν χρειάζεται (δεν θέλουμε να είναι πάρα πολύ σφιχτό).

Κάνουμε το μείγμα μας μια μπάλα, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανάμεσα σε 2 μεμβράνες ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, πάχους 2-3χιλ..Βάζουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα μας και κάνουμε με ένα πιρούνι τρυπούλες στον πάτο της. Από πάνω απλώνουμε μεμβράνη και βάζουμε μέσα φασόλια ωμά (για βάρος) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια βγάζουμε την ζύμη από το φούρνο, αφαιρούμε το βάρος και αλείφουμε με ένα κρόκο διαλυμένο σε νερό και ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Για τη γέμιση, σωτάρουμε το σπανάκι σε δύο δόσεις μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του. Χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα σε ένα μπολ με το σύρμα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο.

Στον πάτο της τάρτας απλώνουμε το κατσικίσιο τυρί (να καλύψει τον πάτο) και από πάνω προσθέτουμε τη γέμισή μας. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Καλή όρεξη!!!

Σχετικά Άρθρα