Γενική

Σ. Ξυνίδης: «Παραιτούμαι αν η ΣΕΚΑΠ πωληθεί εν κρυπτώ»

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ξεσπαθώνει

Τη δήλωση ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που η Αγροτική Τράπεζα προχωρήσει εν κρυπτώ σε μεθοδεύσεις στη ΣΕΚΑΠ έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Ξάνθης, Κανάλι 6.
«Εάν η Αγροτική Τράπεζα στοχεύει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών, ας το κάνει, αλλά ας μας πει τι στόχους έχει για τη ΣΕΚΑΠ» είπε ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε: «Η Αγροτική Τράπεζα οφείλει να μας πει αν θα χρηματοδοτήσει τη ΣΕΚΑΠ, αν θα την κρατήσει, αν βάζει ζήτημα πώλησης και αν βάζει κάτι τέτοιο πως θα την κάνει την πώληση» συμπληρώνοντας ότι σε ότι περνά από το χέρι του καμία από αυτές τις κινήσεις δεν πρόκειται να γίνει σε καθεστώς αδιαφάνειας, «εάν αυτό συμβεί όπως έγινε με τα προηγούμενα εργοστάσια, δεν έχω λόγο να είμαι βουλευτής Ξάνθης» κατέληξε, εμμένοντας στο πνεύμα της δήλωσης που είχε κάνει πριν διαφανούν οι προθέσεις της ΑΤΕ, ότι η ΣΕΚΑΠ αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον ίδιο.
Παράλληλα γνωστοποίησε ότι έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για όσα έγιναν στη ΣΕΒΑΘ με την μεγάλη και αμφιλεγόμενη δανειοδότησή της εταιρίας, λίγο πριν αυτή κλείσει. Σύμφωνα με τον κύριο Ξυνίδη, περίμενε ότι, τουλάχιστον με όσα είχε αναφέρει ο ίδιος για την περίπτωση του περίφημου δανείου, θα είχε παρέμβει η δικαιοσύνη. Εφόσον αυτό δεν συνέβη προχώρησε ο ίδιος σε μήνυση προκειμένου να διερευνηθούν οι τελευταίες μέρες του συνεταιριστικού εργοστασίου.
Εξάλλου αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και τα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τον ίδιο να εμπλέκεται στην υπόθεση. Ο Σωκράτης Ξυνίδης για άλλη μια φορά κατονόμασε τον Αλέξανδρο Κοντό και το γραφείο του ως εμπνευστή και καθοδηγητή της όλης μεθόδευσης που έγινε, όπως υποστηρίζει, με στόχο να πλήξουν πολιτικά τον ίδιο και την παράταξή του, την περίοδο που ολοκλήρωνε το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή.

Σχετικά Άρθρα