slider Κοινωνία Περιφέρεια Τελευταία Νέα

Σύσκεψη φορέων υγείας στην Περιφέρεια ΑΜΘ για τον κορωνοϊό

Σύσκεψη για το θέμα του κορωνοϊού συγκάλεσεο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστα Βενετίδη,της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας, του Γενικού ΔιευθυντήΔημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ, ΠροέδρωνΙατρικών, Οδοντιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας,ΤΟΜΥ, των Διευθυντών Δημόσιας Υγείας των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τηνεμφάνιση του κορωνοϊούστην Ελλάδα και τονίστηκεη ανάγκη να υπάρχει έγκυρη και διαρκής ενημέρωση των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τους αρμόδιους φορείςώστε να μη σημειώνονται φαινόμενα παραπληροφόρησης και πανικού.

Για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η αναβολή των εκδηλώσεων και δράσεων της Περιφέρειας που ευνοούν τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων και οι οποίες ήταν προγραμματισμένες μέχρι τις 20 Μαρτίου. Αποφασίστηκε επίσης να υπάρξει δέσμευση κονδυλίων από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων έκτακτων καταστάσεων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της καθώς και να εκδοθεί ένα έντυπο για τον κορωνοϊό με οδηγίες προφύλαξης.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος ανέφερε ότι δε χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και τόνισε τη σημασία της έγκυρης ενημέρωσης προτρέποντας τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης που εκδίδει κάθε φορά το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ηπορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτωνστην ΑΜΘ στο επίκεντρο σύσκεψης στην Περιφέρεια με τον Γεν. Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Σύσκεψη με θέμα τηνπορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτωνστην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΠΕΣΔΑ ΑΜΘ)πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μανώλη Γραφάκου,του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ (ΠΕΔ ΑΜΘ), Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη, του Προέδρου της εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ), Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη και υπηρεσιακών στελεχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης,της ΔΙΑΑΜΑΘ και της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε αναλυτικά η πορεία υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ ΑΜΘ και εξετάστηκαν διαδικαστικά ζητήματα που σχετίζονται με την απρόσκοπτη υλοποίηση του σχεδιασμού.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σχετικά Άρθρα