slider Τελευταία Νέα

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης: Είπαμε τα κάλαντα στους άρχοντες μας | φωτογραφίες

 Πλησιάζουν τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,  μια λαμπρή και μαγική γιορτή και ο Σύλλογος μας τηρώντας το έθιμο τραγούδησε, σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2017,  τα παραδοσιακά κάλαντα του αλησμόνητου Πόντου στις  αρχές της πόλης μας  στην καθιερωμένη επίσκεψη τους, τελευταία εργάσιμη μέρα πριν τα  Χριστούγεννα.

 Το εργάσιμο της ημέρας αλλά κυρίως το κρύο περιόρισε την αντιπροσωπεία του Συλλόγου αλλά παρ’ όλα αυτά επισκεφθήκαμε τον  Διοικητή Δ΄Σ.Σ. Αντ/γο Καμπά Γεώργιο, τον Αντιπεριφερειάρχη  Ξάνθης κ. Ζαγναφέρη Κωνσταντίνο, όπου μας περίμενε και ο θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Ευφραιμίδης Νίκος, τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο Χαράλαμπο, την  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.

 Στο Δ’Σ.Σ. ο Στρατηγός Διοικητής, που συνοδεύονταν από το επιτελείο του, μας επεφύλαξε μια ιδιαίτερη τιμητική έκπληξη απονέμοντας μας το έμβλημα του Δ’Σ.Σ. «Ο ΑΝΤΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΠΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Δ’ ΣΩΜΑΤΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΥ  ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΙΜΗΣ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017». Μας αιφνιδίασε για μια ακόμα φορά ο Στρατηγός μας, έτσι ενεργεί ο στρατός μας είπε,  επί των ημερών διοίκησης του οποίου,  για πρώτη φορά. ποικιλοτρόπως προβλήθηκαν οι  πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλεως μας.

 Τα καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα συνοδεύτηκαν από τις ευχές αλλά και την βεβαιότητα όλων ότι όλοι  μαζί, μέσα σε περιβάλλον ειρήνης και αλληλεγγύης θα καταφέρουμε να υπερβούμε τις όποιες δυσκολίες βιώνουν οι πολίτες αλλά και η Πατρίδα μας.

«Υείαν,  ευλογίαν και καλοχρονίαν»

Και του χρόνου.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

 

 

Σχετικά Άρθρα